Cultuur amsterdam-711786_1920

Published on september 9th, 2015

0

De top 5 evenementen in Amsterdam

In onze bruisende hoofdstad valt er altijd wel iets te beleven. Amsterdam is dé stad waar mensen samen komen om te feesten, om culturele uitstapjes te maken of om juist heerlijk te ontspannen. Meerdere malen per jaar staat Amsterdam in de spotlights vanwege de spectaculaire evenementen die hier gehouden worden. Mensen van over de hele wereld komen hier voor de excentrieke Gay Pride, vieren met ons enthousiast Koningsdag en genieten van klassieke muziek tijdens het Grachtenfestival.

Amsterdamse trekpleisters

Jaarlijks trekt Amsterdam miljoenen toeristen van over de hele wereld aan. Bezoekers komen onder andere voor de vele bezienswaardigheden die onze hoofdstad rijk is, zoals het Anne Frank huis, het Rijksmuseum, de Grachtengordel en de Amsterdamse Wallen. Deze toeristische trekpleisters mogen dan misschien heel veel mensen lokken, de stad wordt pas echt druk bezocht tijdens de diverse feestelijke evenementen die er in Amsterdam gehouden worden. Het is namelijk inmiddels wereldwijd bekend dat ze in Amsterdam wel weten wat feesten is.

Top 5 evenementen

In Amsterdam weten ze als geen ander hoe ze feesten moeten geven. Onze hoofdstad is daarom ook meerdere malen per jaar dé locatie om uitbundig feest te kunnen vieren. De volgende 5 evenementen zijn mateloos populair bij zowel buitenlandse toeristen als bij de Nederlanders zelf.

1) Koningsdag

27 april is een nationale feestdag ter ere van ons staatshoofd. Koningsdag wordt in onze hoofdstad groots gevierd. Op meerdere locaties in de stad zijn podia te vinden waar bekende en minder bekende artiesten het publiek vermaken. De stad kleurt dan volledig oranje, terwijl uitgedost publiek zich langs de vrijmarkt, de cafés, terrassen en de grachten vol met feestelijk versierde bootjes begeeft.

2) Gay Pride

Sinds 1996 wordt dit feestelijke evenement gehouden. Het feest is ontstaan uit solidariteit voor homoseksuelen over de hele wereld. Vandaag de dag vieren we voornamelijk tijdens dit evenement dat ieder gelijk is en trots mag zijn op zichzelf. Overal in de stad prijkt daarom trots de regenboogvlag. Het evenement centreert zich voornamelijk rondom de grachten, waar tientallen versierde boten met aan boord uitbundig geklede mensen de mensen aan de waterkant proberen te vermaken door te dansen en te zingen. Door de hele stad vinden er gerelateerde activiteitenplaats, zoals een roze kerkdienst, karaokefeesten en danceparty’s.

3) Amsterdam Dance event

Tijdens het Amsterdam dance event treden ruim 2000 van ’s werelds beste dj’s op. ADE is een 5-daags muziekevenement wat volledig is toegespitst op dancemuziek. Door de hele stad vinden er dancefeesten plaats op verscheidene podia en in de Amsterdamse clubs. Daarnaast kun je er dance-gerelateerde workshops volgen, worden er lezingen en conferenties gehouden over de dance-industrie en vind er een prijsuitreiking plaats voor de beste dj’s.

4) Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light festival is een winters lichtfestival waarbij de hele stad ‘s avonds wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig lichtspektakel. De wandelroute van Illuminade neemt je mee langs lichtkunst van diverse lichtkunstenaars die door de hele stad zijn opgesteld. Moderne lichtprojecties bieden een bijzonder contrast wanneer deze worden geprojecteerd op de historische gebouwen. Bomen, huizen en bruggen zijn prachtig versierd met lampjes en diverse musea zijn geopend voor bezoekers. Tijdens dit lichtfestival zie je Amsterdam met hele andere ogen.

5) Grachtenfestival

De zomer wordt in Amsterdam afgesloten met een bijzonder muziek evenement. Ruim een week lang vinden er in de beroemde grachten diverse klassieke muziek voorstellingen plaats. Jonge musici van over de hele wereld worden een podium geboden om hun muziek ten gehore te brengen. Het grachtenfestival heeft ook een junior editie, waarin kinderen van 0 tot 12 jaar getrakteerd worden op speciale voorstellingen en muziekworkshops. Muziekliefhebbers van jong en oud kunnen op bijzondere locaties in de stad genieten van muzikaal talent.Comments are closed.

Back to Top ↑