besparen printer

Published on maart 2nd, 2017

0

Zo zit het met dure inktcartridges

Herken je het probleem van de dure inktcartridges? Je inkt is weer eens op en je mag weer heel veel geld betalen voor nieuwe inktcartridges.

Maar hoe kan het nu dat je zoveel moet betalen voor een beetje inkt? En kan dit niet anders? In dit artikel laten we je zien hoe het kan dat je zoveel moet betalen, maar ook hoe het goedkoper kan!

Lees dus snel verder!

Waarom is inkt zo duur?

Laten we eens beginnen bij het begin want waarom zijn die simpele inktcartridges nu zo gigantisch duur? Eigenlijk is dit heel simpel. Tegenwoordig kun je een printer kopen voor een prikkie bij veel verschillende aanbieders. Deze printers gaan echter voor veel te weinig geld over de toonbank en het geld moet dus ergens terug verdiend worden. Dit gebeurt door de inktcartridges extra duur te maken. En daarom betaal jij de hoofdprijs voor je inkt.

Kan dit niet anders?

Dit kan zeer zeker wel anders. Sinds een aantal jaren zijn er ook diverse aanbieders van kloon cartridges. Kloon cartridges zijn cartridges die niet van de fabrikant zelf zijn, maar van derde partijen. Deze partijen hoeven dus geen printers terug te verdienen en kunnen daarom inkt voor stuntprijzen aanbieden. Een bekende aanbieder van kloon cartridges is Alleeninkt.

Zijn kloon cartridges net zo goed als originele cartridges?

Het antwoord hierop is ja. Vroeger was de kwaliteit nog niet dusdanig goed, maar tegenwoordig zijn ze soms zelfs beter! In 2014 verkoos de Consumentenbond bijvoorbeeld klooncartridges boven originele cartridges. En ook de reviews van webshops die klooncartridges aanbieden zijn erg positief.

Andere manieren om printen goedkoper te maken

Waarschijnlijk zijn de dure inktcartridges je grootste kostenpost als het gaat om printen, maar hieronder geven we je nog enkele handige tips die je ook kunt gebruiken als je wilt besparen op printkosten.

  1. Print dubbelzijdig
  2. Print zwart wit
  3. Print niet altijd alles, maar werk ook via de Cloud als dit mogelijk isComments are closed.

Back to Top ↑