Geen categorie zozithetmet.nl

Published on oktober 16th, 2015

0

Wat te doen met je dak?

Een dak wordt vaak gezien als een plek waar eigenlijk niet veel mee kan worden gedaan. Sterker nog,in de meeste gevallen wordt er zelfs helemaal niets mee gedaan. Daar komt bij dat platte daken er dan ook nog eens niet mooi uitzien. Tijd om daar verandering in te brengen dus. Voor schuine daken geldt uiteraard dat dat er mooie dakpannen kunnen worden geselecteerd, maar voor platte daken ligt het allemaal net wat anders. Daar is immers meer mee te doen dan enkel dakbedekking aanbrengen. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden.

Dakgrind aanbrengen of daktegels leggen

Aan het saaie of zelfs lelijke uiterlijk van dakbedekking kan gelukkig wat worden gedaan. Zo kun je besluiten om daktegels te laten leggen of dakgrind te laten aanbrengen. Op die manier wordt de dakbedekking simpelweg bedekt door een mooier alternatief. Er is uiteraard ook een combinatie mogelijk van daktegels én dakgrind. Daarnaast kun je besluiten ook nog voor begroeiing te gaan om het geheel nog completer te maken. In sommige gevallen kun je zelfs nog een stapje verder gaan en dat is waar we het in de volgende paragraaf over zullen hebben.

Tover je plat dak om in een dakterras

Wanneer je een plat dak dusdanig mooi aan het ‘inrichten’ bent, dan is het wellicht interessant om het nog wat rigoureuzer aan te pakken. Een plat dak dat omgetoverd is tot een heuse tuin is natuurlijk pas écht de moeite waard wanneer je het als dakterras kunt gebruiken. In veel gevallen is dat dan ook zeker mogelijk. Als je plat dak grenst aan een buitenmuur waar een deur in zou passen, dan zou een dakterras natuurlijk geen verkeerd idee zijn. Mocht je er niet zeker van zijn of je dak stevig genoeg is om te gebruiken als terras, dan kun je dat natuurlijk altijd vrijblijvend late nakijken door een specialist. In de meeste gevallen is het echter gewoon mogelijk!Comments are closed.

Back to Top ↑