Gezondheid Gezonde hersenen

Published on augustus 4th, 2015

0

3 voedingsmiddelen die je brein gezond houden!

Eten, we doen het omdat we het lekker vinden, omdat we energie nodig hebben en omdat we een gezond lichaam willen houden. Ieder mens heeft weer andere voorkeuren als het om voedsel gaat. De een houdt van Hollandse pot, terwijl de ander weer de voorkeur geeft aan de Mediterrane keuken. Voeding is echter ook van grote invloed op je gezondheid. Er zijn echter maar weinig mensen die rekening houden met zogenaamde ‘brainfoods’, voeding voor je hersenen. Hieronder staan 3 verschillende soorten voeding die je hersenen in topconditie houden!

Vette vis

Vette vis zorgt ervoor dat je hersenen in goede conditie blijven. Naast het feit dat vette vis veel mineralen bevat, heeft het ook veel Omega-3 vetzuren in zich. Er zijn maar weinig andere soorten voeding die zoveel Omega-3 vetzuren bevatten. Tel hierbij op dat je bij voeding niet alleen naar het aantal Omega-3 vetpercentage moet kijken, maar ook naar de hoeveelheid Omega-6 vetzuren. Een teveel aan Omega-6 vetzuren in een product is niet gewenst. De Omega-3/Omega-6 verhouding is bij vette vis, zoals zalm, optimaal!

Avocado’s

 In Nederland is de avocado een beetje een ondergewaardeerde vrucht. De laatste jaren is de avocado een beetje aan zijn opmars bezig. Dat is maar goed ook, want de avocado is een vrucht met goede vetten en mineralen die ervoor zorgen dat de bloeddruk daalt en het bloed gezonder wordt. De hersenen zijn een orgaan bij uitstek dat behoefte heeft aan gezond bloed. Door de kwaliteit van het bloed omhoog te brengen kunnen er in de hersenen beter zuurstof, bouwstoffen en enzymen worden uitgewisseld!

avocado

Rode wijn

Een goed glas rode wijn op zijn tijd kan ook geen kwaad. Er wordt aangenomen dat rode wijn niet alleen de doorbloeding van het lichaam helpt te verbeteren, maar dat het ook op andere manieren de hersenen gezond houdt. Daarnaast zijn er serieuze aanwijzingen dat rode wijn Alzheimer tegen zou kunnen gaan. Er zijn echter nog veel meer studies nodig om dit te bevestigen. Het antioxidant resvaterol zou het ophopen van eiwitten in de hersenen tegengaan. Hierdoor zou de vergeetachtigheid bij Alzheimer beperkt worden. Natuurlijk is dit geen reden om teveel te drinken, maar dat had de verstandige lezer zelf ook al opgemerkt.

 Back to Top ↑