Gezondheid MM Horeca

Published on augustus 31st, 2018

0

Hoe kun je structuur aanbrengen in de hectische horeca branche?

 

Een onderneming in de horeca branche is populair onder mensen die een eigen bedrijf willen opstarten, omdat het vaak over recreërende mensen gaat. Maar net als in elke branche, kan ook de horeca zijn nadelen hebben. Werken in de horeca is ‘hollen of stilstaan’: of het nu om een restaurant, hotel of andere uitgaansgelegenheid gaat. Slechte ervaringen worden sneller op het internet gezet, waardoor een ongestructureerde werkwijze waarin de ondernemer het overzicht verliest, klachten oplevert en uiteindelijk klantverlies. In een hectische werkomgeving heb je dus structuur nodig.

 

Structuur met software

Een ultieme oplossing is horeca software, die het werken in hotels, restaurants en (eet)café’s een stuk minder hectisch maakt. De juiste software kan er namelijk voor zorgen dat intern alles beter geregeld en gestructureerd is, waardoor je extern ook klantgericht en representatief kunt handelen. Zo kun je effectief én efficient dé horeca-onderneming uitstralen die je wilt zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkroosters maken, takenlijsten opstellen en afvinken, beschikbaarheid en gegevens van personeel bijhouden, maar ook allergenen informatie en digitale menukaarten.

 

De basis


De digitalisering van het geld zet zicht voort. Voor zowel gasten als horeca-ondernemers is het tegenwoordig een zegen dat alles met PIN betaald kan worden. Zelfs in een kleine kroeg kun je je pasje even tegen de pinautomaat van de barman aanhouden om je biertje te betalen. Het scheelt je veel rekenwerk en gesjoemel met briefjes en muntjes, terwijl je ondertussen bier aan het tappen bent. Bovendien levert het gebruikersgemak voor de klant op. Om mee te kunnen in de horeca, is het van belang dat je deze faciliteit sowieso aanbiedt.

 

Extra mogelijkheden

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het in plannen van personeel kan lastig zijn, omdat deze – vooral in de horeca – nogal afhankelijk kan zijn van de omstandigheden en randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden: Wat zijn de drukke avonden? Hoe sluit de capaciteit het beste aan op de verwachte toestroom? Zijn het full- of part timers en hebben zij nog te maken met schoolroosters? Lastig zat!Tegenwoordig moet je wel over een hele sterke helikopterview beschikken om dat allemaal uit je hoofd te doen, terwijl dit met software in een handomdraai kan.

 

Mensen kunnen bestellen via een digitale menukaart, wat de efficiëntie van het werk ten goede komt. Hier kun je hen bijvoorbeeld ook extra informeren over allergenen. Er bestaan hele pakketten met restaurantsoftware die voor jou het overzicht houden terwijl jij doet waar je passie ligt: je horeca-onderneming succesvol runnen.Comments are closed.

Back to Top ↑