Gezondheid Kunstgebit kosten

Published on mei 3rd, 2018

0

Waar zijn de kosten van een kunstgebit op gebaseerd?

Je kijkt naar jezelf op foto’s en je hebt weer dat knagende gevoel dat je al een hele tijd hebt. Je staat prachtig en spontaan op de foto maar je tanden verpesten het hele plaatje. Je bent al een tijdje aan het nadenken over een kunstgebit want jij wil immers die mooie en natuurlijke glimlach waar je al jaren van droomt. Echter houdt het kostenplaatje jou misschien tegen? Hier vind je de nuttige informatie i.v.m. kosten, verzekeringen en vergoedingen die je terugbetaald krijgt zodat je helemaal voor je perfecte glimlach kan gaan!

Gedeeltelijke of volledige prothese

Wat een eerste belangrijke stap is, is om te weten dat je een gedeeltelijk of een volledig kunstgebit kan laten maken. Een gedeeltelijke prothese vervangt, zoals het woord het zelf zegt, een deel van je tanden terwijl een volledige prothese al je tanden vervangt. Als je kiest voor een gedeeltelijke prothese, zal je geen vergoedingen terugkrijgen vanuit de standaard verzekering, terwijl je met een volledige prothese wel voor 75% vergoed wordt. Als je een aanvullende verzekering hebt of aangaat, wordt dit wel deels vergoed, alsook een deeltje van de kosten voor eventuele reparaties of correcties van uw frame.

Eigen tanden laten trekken

De kosten van een prothese verschillen van behandeling tot behandeling en zijn ook afhankelijk van welk type gebit je kiest. Je kan kiezen voor een uitneembare of vaste prothese of een klikgebit. Hoogstwaarschijnlijk zal je ook je tanden laten trekken alvorens je een kunstgebit krijgt. Weet dan dat de kosten hiervoor voor eigen rekening zijn en het hangt af van je aanvullende verzekering hoeveel je hier voor terugbetaald krijgt.

Verplicht eigen risico

Houd er ook rekening mee dat je eigen risico eerst berekend zal worden alvorens je vergoedingen terugbetaald zal krijgen. Het is in 2018, net zoals in 2017, verplicht een eigen risico te betalen van 385 euro. Om dus niet voor onverwachte kosten of uitgaven te staan, laat je je best goed informeren bij een tandartsenpraktijk om te kijken wat jij wilt, wat voor jou mogelijk is en wat de uiteindelijke kunstgebit kosten zullen zijn.Comments are closed.

Back to Top ↑