Gezondheid MM Chocolade

Published on augustus 31st, 2018

0

Gezondheid en chocolade, hoe zit het?

Chocolade, vooral vrouwen kunnen dit meestal niet weerstaan. Maar is dit zo erg? Steeds meer deskundigen, bloggers en fabrikanten, zien chocola als gezond product of zelfs als superfood. Wil jij weten hoe het zit?

De voordelen van chocolade

Het leven in het rijke westen is niet altijd fijn, zo hebben wij te maken met welvaartsziekten. Bepaalde welvaartsziekten zoals, hart- en vaatziekten en diabetes zou je kunnen voorkomen door een stuk chocola te eten. Ook geef je je immuunsysteem een boost door chocola te eten. Chocola zit namelijk boordevol antioxidanten. Daarnaast zorgt chocola ervoor dat er bepaalde stofjes in je hersenen worden aangemaakt waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Zo zou chocola kunnen helpen tegen een dipje.

Al deze voordelen kun je wijten aan de flavonolen die in cacao zitten. Dit zijn antioxidanten die zorgen voor al deze voordelen. Eigenlijk is chocola een oud bewaard geheim, want de Azteken en de Maya’s gebruikten chocola al om ziektes te bestrijden.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker! Niet alle chocola is goed voor je. Zo bevat melkchocolade en witte chocolade vaak veel suikers en verzadigd vet. Ook met producten waar chocola in verwerkt zit, zoals koekjes, gebak en ijs moet je oppassen. Dat is dan juist niet zo goed om hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen. Daarnaast bevatten deze soorten chocolade veel minder cacao, waardoor je er veel meer van moet eten om de gezondheidseffecten te behalen. Daarbij kunnen de ongezonde soorten chocola ervoor zorgen dat je overgewicht krijgt.

Welke chocolade moet ik eten?

De meest gezonde vormen van chocola zijn pure chocola en cacaopoeder. Daarbij moet je ook kijken naar het product. Het beste kun je kiezen voor chocola van goede kwaliteit. In deze chocola zitten veel flavonolen. Het feit blijft natuurlijk dat er hoe dan ook suikers en vetten in zitten, dus geniet met mate. Een fantastische uitvinding in chocolade van Acticoa, wat bijna alle gezonde stoffen tijdens de productie behoudt. Zo is chocola gezond en lekker tegelijkertijd.Comments are closed.

Back to Top ↑