bedrijven kantoor

Published on mei 3rd, 2018

0

4x een frisse wind door je kantoor

Een kantoor goed en gezellig inrichten is eigenlijk nog lastiger dan het inrichten van je eigen huis. Ten eerste heb je te maken met meer smaken, meningen en ideeën dan thuis. Wat jij leuk vindt, kan een ander misschien juist niet waarderen. Daarnaast zit je vaak vast aan een bepaald budget. Hoe creeer je een kantoorruimte waar iedereen zich prettig bij voelt? Wij geven enkele tips voor het (re-)stylen van jouw kantoorruimte!

1. Een huisstijl

Ten eerste is het aan te raden om een goede basis te leggen in je keuzes. Maak bijvoorbeeld qua kleur gebruik van de kleuren van jullie huisstijl. Op deze manier kun je je vasthouden aan een basis en is de kans klein dat hier weerstand tegen is. Is je huisstijl beperkt tot zwarte, witte of grijze tinten? Kies er dan voor om in de accessoires wat kleur en energie uit te stralen.

2. Teamwerk

Werken doe je met elkaar en dus is het ook leuk om het kantoor met elkaar in te richten. Wanneer je dit met elkaar aanpakt, zal het groepsgevoel groter worden én heeft iedereen zijn of haar steentje bijgedragen. Dit teamgevoel kun je laten terugkomen in de inrichting. Creëer bijvoorbeeld een wand met foto’s van iedere werknemer, gave teamuitjes of de geschiedenis van het bedrijf.

3. Groen!

Een goede aanvulling op de kantoorinrichting zijn planten en bloemen. Bloemen is misschien lastiger, omdat deze regelmatig vervangen moeten worden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een paar mooie neppers. Planten daarentegen staan niet alleen gezellig, maar hebben ook voordelen als het natuurlijk creëren van meer zuurstof. Dit draagt natuurlijk bij aan de gezondheid op kantoor. Wist je daarnaast dat planten bewezen voor minder stress in de werkomgeving zorgen? Nog een pluspunt! Maak wel afspraken over wie de planten verzorgt en water geven.

4. Inspiratie en afleiding

Zeker vandaag de dag is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van kantoormedewerkers. Zorg bij de inrichting van jouw kantoor voor een aantal plekken die inspiratie en afleiding kunnen bieden. Zorg ervoor dat als men opstaat van hun werkplek, ze ook écht even weg kunnen van de werkplek.

Kantoorinrichting

Kortom,  een kantoor make-over kun je gemakkelijk zelf realiseren. Gaat het om grover geschut en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Schakel dan hulp in van een professional op het gebied van kantoorinrichting. Zij verdiepen zich niet alleen in de leukste inrichting en inspiratie, maar realiseren het gehele project ook nog eens van A tot Z. Ook een optie!Comments are closed.

Back to Top ↑