bedrijven Schermafbeelding 2016-06-27 om 13.22.52

Published on juni 27th, 2016

0

BPM Berekenen

Voor iedere auto die in Nederland rondrijdt, heeft de eigenaar BPM betaald. BPM is een afkorting van Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Hoeveel BPM u betaalt is afhankelijk van het merk, model en de uitvoering van uw auto. BPM is een vorm van belasting die alleen in Nederland betaald hoeft te worden. Duitsers en Belgen betalen bijvoorbeeld geen BPM over de aanschafwaarde van hun auto. Tegenwoordig zijn steeds meer Nederlanders bezig met het importeren van een auto uit een van deze, of andere landen. Bij registratie in Nederland dient u dan alsnog een BPM-naheffing te betalen. Dat verplicht de Belastingdienst. 

Met deze BPM-calculator kunt u berekenen hoeveel BPM u moet afdragen voor het importeren van een voertuig. Er zijn echter verschillende manieren om de hoeveelheid af te dragen BPM te berekenen. Deze manieren kunnen onderling behoorlijk in prijs verschillen. Via deze BPM-calculator ziet u welke berekeningswijze voor u het voordeligst is. Dit kan u voordeel opleveren van honderden euro’s. 

Er is echter nog een reden om uw af te dragen BPM goed te berekenen. Een onjuiste berekening kan u bij controle op een fikse boete komen te staan. Dit risico wilt u niet lopen. Kies daarom verstandig voor een BPM-berekening van Easy-Import. 

U kunt hier uw te betalen BPM berekenen voor allerlei soorten voertuigen. Of het nou gaat om een klassieker of een motorfiets, een bestelwagen of een luxe wagen. Het enige dat wij van u nodig hebben is de link naar de betreffende advertentie. Dit geldt ook voor pagina’s die niet in de Nederlandse taal zijn geschreven. U kunt via onze calculator BPM berekenen voor auto’s afkomstig uit alle landen over de wereld. Het gebruik van onze BPM-calculator is gratis en geheel vrijblijvend. 

Let op: Voordat u BPM-aangifte kunt doen bij de Belastingdienst dient uw geïmporteerde voertuig eerst geïdentificeerd of gekeurd te zijn bij een van de RDW-keuringsstations. U kunt pas een Nederlands kenteken krijgen voor uw voertuig als de volledige naheffing van de BPM is betaald. Ook dan pas kunt u uw geïmporteerde voertuig verzekeren. Dit begint allemaal met een juiste berekening van de verschuldigde BPM. Bekijk de website voor meer informatie over een BPM-berekening.Comments are closed.

Back to Top ↑