bedrijven schermafbeelding-2016-11-17-om-12-19-04

Published on oktober 17th, 2016

0

DDS-CAD waarom en waarvoor

CAD, Computer Aided Design, is een ontwerpmethode voor onder andere constructies en apparaten. Deze ontwerpmethode heeft haar eigen ontwikkelaars. DDS is zo’n ontwikkelaar en wel één van de grondleggers en tot op heden marktleiders met hun product DDS-CAD.

DDS-CAD werkt met OPEN BIM, wat tot groot voordeel heeft dat je kunt werken met het softwareprogramma dat je voorkeur heeft. In DDS-CAD zijn alle programma’s met elkaar te combineren via IFC (Industry Foundation Classes). Problemen waar je tegenaan loopt wissel je uit via BCF (bim collaboration format) software, waar DDS ook ontwikkelaar van is.

Verschillende DDS-CAD toepassingen
DDS-CAD heeft software toepassingen in 6 verschillende modules, te weten Mechanical, Plumbing, Electrical, Building, PV en DDS-CAD Viewer. Mechanical en Plumbing vallen onder hetzelfde vakgebied daar de uitvoer werkzaamheden elkaar overlappen.

Mechanical en Plumbing
Toepasbaar voor sanitair, verwarming, airconditioning en ventilatie waarbij volumeberekeningen en oppervlakteberekeningen direct worden opgenomen inclusief warmteverlies en dimensionering van leidingen voor drinkwater, riolering en verwarming. De twee modules zijn volledig aansluitend waarbij één module zich toespitst op sanitair, verwarming en koeling en de andere op lucht zoals airconditioning en ventilatie.

Electrical
Voor elektro technische ontwerpers die onder andere complete elektrische ontwerpen voor gebouwen moeten maken inclusief geïntegreerde berekeningen en automatische controle functies. Daarbij zijn toepassingen beschikbaar voor specifieke ontwerpen.

Building
Building is de kern van alle Mep modules (Mechanical, Electrical, Plumbing). Met deze module teken en modelleer je, hij herkent en berekent de specificaties van een gebouw en kan specificaties en data geven ten behoeve van facility management en energie simulaties.

PV (zonnepanelen)
Voor dak-, gevel-, of grondmontages van zonnepanelen waarbij een geïntegreerde opbrengstberekening en automatische omvormer mapping geboden wordt.  De mogelijkheid tot het maken van installatie tekeningen, stuklijsten en string- en systeem diagrammen in detail zijn eindeloos.

Viewer
Viewer is een gratis download om je modellen te printen en aan te passen of om te zetten naar andere bestandsformaten. Je kunt op deze manier samenwerken met andere BIM projecten via BCF, ook via real time rendering (het online bewerken van je ontwerp waarbij de kijker interactief mee kan doen). Alle genoemde modules zijn onderling toepasbaar.

Bij deze modules levert DDS introductiedag trainingen bij je eigen bedrijf of bij de DDS vestiging en zijn er online trainingen te boeken per uur. Daarnaast heeft DDS een uitgebreid supportsysteem. Natuurlijk via de telefoon en skype, maar ook met online support waarbij een medewerker in je computer met je samenwerkt.Comments are closed.

Back to Top ↑