bedrijven Schermafbeelding 2016-07-13 om 09.36.16

Published on juli 13th, 2016

0

Gietvloeren worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt.

Een gietvloer is een afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht. Dat aanbrengen van de vloer doet men door middel van gieten. Zij kunnen zijn opgebouwd uit epoxy of polyurethaan. Omdat de vloeren zeer hygiënisch zijn en ook een mooi uiterlijk hebben worden ze voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Ze worden tegenwoordig niet alleen maar in industriële gebouwen en kantoren gebruikt maar ook in woningen die voorzien zijn van een moderne uitstraling. In woningen worden hoofdzakelijk de polyurethaan gietvloeren gebruikt. Ze hebben het voordeel dat ze elastisch en in praktisch alle kleuren verkrijgbaar zijn.

Alternatieven
Er zijn veel alternatieven op een kunststof gietvloer. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan cementgebonden gietvloeren, marmertapijten en troffelvloeren. Gietvloeren op cementbasis zijn woonbeton, egaline en gietmortel. Dit zijn alle harde vloeren die de werking van de ondergrond moeilijk zullen kunnen opvangen. Steentapijten en marmertapijten zijn naadloze vloeren. Deze vloeren zijn samengesteld uit een mengsel van kleine steentjes ( of eventueel marmer ) en epoxyharsen. Deze vloeren kan men zeer goed toepassen als er veel bewegende delen zijn. Zo kan men zo’n vloer leggen over een houten vloer. Het is een zeer goede oplossing voor een flexibele vloer waar eventueel scheuren in zitten. Wanneer de vloer eenmaal ligt is het waterdicht. Je kan vervolgens, als zo’n vloer ligt, er een extra zware toplaag overleggen van Polyurethaan. Op deze manier wordt de onderliggende vloer beschermd tegen verkleuring. Voor een badkamer, waar zo’n vloer wordt gebruikt, moet men hem altijd voorzien van een extra zware toplaag, die volledig watervast is.

Het leggen van een gietvloer
Iedere doe-het-zelver is in staat een gietvloer te leggen. Een gietvloer is zo soepel en vloeibaar dat deze geheel zelf- nivellerend is. Wanneer je de vloer gaat leggen giet je gietvloer in deeltjes uit. Je verdeelt hem met een rol-gietvloerkam. Hierna rol je het geheel door met een prikrol en dan is de gietvloer gereed. Je laat hem vervolgens drogen en je hebt een prachtige vloer.

Voorlichten
Laat je vooraf goed voorlichten wat de beste oplossing is. Welke soort je moet gaan gebruiken maar ook voor wat betreft de kleuren. Er zijn bij gietvloeren zo ontzettend veel mogelijkheden dat een goede overweging best belangrijk is. Ze zijn niet alleen mooi maar ook erg praktisch. De vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en ze kunnen tegen een stootje. Afhankelijk van de toegepaste kleur kunnen ze een warme uitstraling verschaffen. Daarnaast zijn de gietvloeren dus gemakkelijk zelf te leggen en dat tegen een zeer voordelige prijs.Comments are closed.

Back to Top ↑