bedrijven schermafbeelding-2016-11-15-om-09-43-18

Published on november 15th, 2016

0

Het belang van glasvezel

Doordat ons huidige kabelnetwerk overvol raakt neemt de populariteit van glasvezel alleen maar toe. We gaan met zijn allen steeds meer gebruik gaan maken van internet en er zal dus een verandering moeten plaatsvinden. In dit artikel zetten we de voordelen van glasvezel tegenover de koperen kabel nog een keer op een rijtje.

  1. Snelheid

Glasvezel is dubbel zo snel dan de koperen kabel en ook nog eens symmetrisch. Dit betekent dat de download -en uploadsnelheid gelijk zijn. Bij de oude koperen bedrading wijken deze snelheden nog wel eens af, hetgeen vervelend kan zijn.

  1. Stabiliteit
    Een glasvezel netwerk is zeer stabiel in het verzenden van informatie. Wat is er nu irritanter dan een onstabiele verbinding met je internet? Met glasvezel kan zonder haperingen gebruik worden gemaakt van skype en andere streaming-diensten.
  2. Bandbreedte
    Glasvezel biedt een enorme bandbreedte. Hierdoor is het mogelijk in de toekomst nog snellere internetsnelheden te behalen. Bij koperbedrading is het in dergelijke situatie van belang de hele bedrading te vervangen.
  3. Databeveiliging
    Verzonden data via een koperlijn kan bij een elektromagnetisch lek worden afgetapt. Over het algemeen zijn de kabels goed beschermd door voldoende isolatie, maar de mogelijkheid blijft bestaan. Glasvezel is hierdoor het meest veilige medium voor het versturen van persoonlijke en/of vertrouwelijke data.

Glasvezel vergelijken
Voor het aanleggen van glasvezel is het belangrijk de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De goedkoopste provider heeft niet altijd de beste verbinding en ook per regio zijn er verschillen waar te nemen in de kwaliteit van uw glasvezelverbinding.Comments are closed.

Back to Top ↑