bedrijven Schermafbeelding 2016-07-29 om 09.19.24

Published on juli 29th, 2016

0

Het opzetten van een horecaonderneming

Heeft u affiniteit met horeca en zit er ook ondernemersbloed in u? Dan kunt u er over nadenken om misschien wel te werken naar een eigen horecaonderneming. Dit zal natuurlijk niet meteen geregeld zijn, maar na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben is het misschien wel tijd voor de stap. Bij het opzetten hiervan moet u echter rekening houden met tal van zaken en wij zullen u adviezen geven hierover. Wij hopen u voldoende te informeren zodat u in indicatie heeft van de benodigde zaken.

Uitstraling van de zaak

Om een onderneming succesvol te maken moet u natuurlijk een professionele horeca inrichting hebben. Deze inrichting moet u afstemmen op het type onderneming wat u gaat runnen, maar ook op de potentiële doelgroep. Zo kunt u een traditioneel uiterlijk kunnen hebben, maar u ziet ook steeds vaker moderne en strakke interieurs. Wij raden u aan om voldoende onderzoek te doen naar een geschikte uitstraling, zodat u zeker weet dat het aan gaat sluiten en in de smaak valt bij de (potentiële) klanten.

Vergunningen en dergelijke

Bij het opzetten van een onderneming moet u natuurlijk wel de toestemming krijgen van de lokale gemeente. Daarom moet u een ondernemingsplan indienen bij de gemeente en via deze weg goedkeuring krijgen. Wij raden u aan om dit in samenspraak met iemand te doen die hier al de nodige ervaring in heeft. Ook moet u de gemeente vragen naar de toekomstige plannen in de buurt van de onderneming, zodat u zeker weet dat een eventueel succes op de lange termijn wordt gewaarborgd.

Er zijn ook zaken die u vooraf moet regelen, zoals de drank- en horecavergunning. Deze vergunning wordt verleend door de gemeente en zult u op tijd op orde moeten hebben. Bij het uitgeven van een horecaonderneming zult u ook rekening moeten houden met de veiligheid van het pand waar u zich in gaat vestigen.Comments are closed.

Back to Top ↑