bedrijven schermafbeelding-2016-11-25-om-14-15-12

Published on november 25th, 2016

0

Het starten van een onderneming

Wanneer u voor uzelf wilt beginnen komt hier veel werk bij kijken. Doordat er erg veel moet gebeuren op het gebied van voorbereiding kunt u wel eens het spoor bijster raken. Toch zijn de stappen tot het starten van een onderneming vrij duidelijk zolang u maar een basislijn aanhoudt. In dit artikel zullen we de meest belangrijke stappen behandelen zodat u van een vlotte start kunt genieten!

Kamer van Koophandel

Zodra u overtuigt bent van uw idee en ondernemingsplan kunt u ermee beginnen het administratieve proces in werking te zetten. Om dit te doen moet u zich direct inschrijven bij de kamer van koophandel. Hier kan je direct je btw-nummer aanvragen. Na ongeveer een week krijg je deze al toegezonden en kunnen de eerste betalingen worden ontvangen.

Lancering

Wanneer je beschikt over het plan en de benodigde documenten kan gestart worden met de lancering van uw bedrijf/merk. In dit stadium is het maken van een logo en het opzetten van een eventuele website van belang. Voor een vlotte start bent u bereikbaar voor de klant en met zaken als een blog en logo kunt u binding opbouwen. Dit zorgt ervoor dat klanten blijven terugkeren.

Verzekeringen

Als ondernemer gaat u risico’s lopen op persoonlijk en bedrijfsmatig terrein. Deze risico’s zijn gelukkig gemakkelijk af te dekken door jezelf goed te verzekeren. Het is hierbij van groot belang de vele verschillende verzekeringen te vergelijken en te bepalen waarvoor u echt verzekerd moet en wil zijn.

Groei

Wie een bedrijf begint wil vanzelfsprekend groeien. Nadat bovenstaande stappen zijn doorlopen heeft u hier alle recht en mogelijkheid toe. Bij de groei van uw bedrijf komen wel nieuwe zaken kijken. Denk hierbij aan het aannemen van personeel, het bijhouden van de administratie en het binnenhalen van verdere financieringen.  Comments are closed.

Back to Top ↑