bedrijven Schermafbeelding 2016-09-02 om 14.22.21

Published on september 2nd, 2016

0

Hoe richt je een distributiecentrum efficiënt in?

Het inrichten van een distributiecentrum is geen eenvoudige klus maar wel zeer belangrijk om dit efficiënt in te richten i.v.m. de kosten. Door de verschuiving van offline naar online worden de distrubitiecentra’s steeds belangrijker in het proces richting de klant. Zelfs de grote warenhuizen is het niet gelukt om het efficiënt in te richten. Denk bijvoorbeeld aan de faillissementen van de warenhuizen als V&D, Dixons, McGregor, Scheer & Foppen, Mitra en MS Mode. Dit zijn enkel de faillissementen in het jaar 2016, in de voorgaande jaren zijn nog meer grote bedrijven ten onder gegaan. In dit artikel zullen wij toelichten hoe je de kosten in distributiecentra’s kunt drukken en daardoor een faillissement wellicht kunt voorkomen. Natuurlijk zal de complete bedrijfsvoering in orde moeten zijn, maar overal waar je kunt besparen is natuurlijk mooi meegenomen.

Volautomatische machines
Door automatische machines aan te schaffen kun je veel personeelskosten besparen. De aankoop van de machine zal in de eerste fase meer kosten dan een personeelslid maar op de lange termijn zal het zich allemaal uitbetalen. Natuurlijk heb je met automatische machines ook onderhoudskosten, maar ook deze zullen als je alles bij elkaar op telt gezamenlijk lager zijn in totaliteit dan de kosten van personeel. Machines en zaken waar je op kunt besparen door volautomatische machines aan te schaffen zijn bijvoorbeeld: palletwikkelaars, grijparmen, verdelers en heftrucks waardoor je efficiënter te werk kunt gaan, denk bijvoorbeeld aan het meenemen van meerdere pallets of producten vanuit één schap zodat je tijd bespaart.

Robot is de toekomst
In onze ogen wordt het toepassen van robots op de werkvloer ook steeds belangrijker en zal het zeker de toekomst hebben. Daarom adviseren wij alle bedrijven om goed te kijken waar processen geautomatiseerd kunnen worden, hoe langer je wacht, hoe verder je hoogstwaarschijnlijk achter komt te liggen t.o.v. je concurrentie!Comments are closed.

Back to Top ↑