bedrijven Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.35.27

Published on september 2nd, 2016

0

Jacuzzi plaatsen, hoe zat het ook al weer?

De Jacuzzi wordt steeds populairder. De prijzen zijn gunstiger en het aanbod is breder, waardoor een groter publiek kan genieten van de heerlijke wellness die de baden te bieden hebben. Maar hoe plaats je zo’n spabad ook al weer? We praten je in dit artikel bij.


Je kunt een Jacuzzi zowel buiten als binnen plaatsen. Voor beide mogelijkheden dien je de nodige voorbereidingen te treffen. Deze lichten we hieronder voor je toe.

Jacuzzi binnen plaatsen
Hoewel een Jacuzzi eigenlijk bedoeld is voor buitengebruik, is het ook mogelijk om hem binnen te plaatsen. Dit is alleen wel wat lastiger dan wanneer je de Jacuzzi buiten zou plaatsen. Een Jacuzzi heeft namelijk een gemiddeld formaat van 220 x 215 x 95 cm en kan dus niet door een standaard deuropening gedragen worden. Hij kan ook niet uit elkaar gehaald worden en zal dus in z’n geheel door het dak gehesen moeten worden. Daarvoor moet het dak eerst opengebroken worden. Je kunt er ook voor kiezen om de Jacuzzi al bij de opbouw van het huis te plaatsen, zodat er later niets opengebroken hoeft te worden. Aangezien een met water gevulde Jacuzzi tussen de 1.000 en 2.500 kilo weegt, dient hij geplaatst te worden op een stevige, vlakke ondergrond. Ook dient de ruimte waar het bad komt te staan voldoende geventileerd te kunnen worden. Het gebruik van een Jacuzzi zorgt namelijk voor een hoge luchtvochtigheid.

Jacuzzi buiten plaatsen
Negentig procent van alle Jacuzzi baden staat niet in het huis, maar in de tuin. Een Jacuzzi in de tuin is niet alleen een stuk praktischer, maar ook therapeutischer, zo blijkt uit onderzoek. Plaats je hem in de tuin, dan is het aan te raden hem dicht bij de woning te installeren. Je hoeft dan niet een heel stuk door de kou te lopen om van de Jacuzzi te genieten. Om de Jacuzzi zo schoon mogelijk te houden, kun je hem maar beter niet onder bomen plaatsen. In het ideale geval staat hij onder een overkapping. Je houdt hem daarmee niet alleen schoner, maar je creëert er ook meer privacy mee. De Jacuzzi kan met een kraan over het huis gehesen worden.

 Comments are closed.

Back to Top ↑