bedrijven schermafbeelding-2016-10-26-om-10-27-28

Published on oktober 26th, 2016

0

neutrik opticalcon reparatie

De nieuwste ontwikkelingen

De Neutrik Opticalcon is een nieuwe ontwikkeling binnen de wereld van kabelverbindingen. Neutrik is een bedrijf met ruim 40 jaar ervaring in, en kennis van connectiesystemen en kabels. Hiermee hebben zij vooral veel kennis opgedaan van geluidssystemen en speciale connectors voor grote bedrijven. De laatste jaren zijn zij op de markt gekomen met hun Opticalcon producten. Deze kabels zijn door een metalen behuizing beter beschermd tegen stof en beschadigingen terwijl ze verder op dezelfde manier werken als andere optische vezelbekabeling. Ook hebben deze kabels een push pullvergrendeling waardoor stof en vuil nog minder kans hebben om in het systeem binnen te dringen.

Duo en Quad

Dit systeem heeft twee varianten, de Duo en de Quad versie. Voor beide versies zijn er buiten de kabels zelf ook chassis connectors verkrijgbaar. Ook kun je voor dit kabelsysteem allerlei accessoires aanschaffen voor een nog betere beveiliging tegen stof en beschadigingen zoals  rubberen of metalen sealings voor het afdekken van de chassis connector. De kabels voor deze systemen zijn verkrijgbaar in drie versies. Buiten de standaard kabel kun je kiezen voor de Extreme of de Armored versies. Bij deze twee type kabels is de behuizing nog sterker dan bij de originele Duo en Quad kabels. Zo is het systeem beschermd tegen onder anderen ongedierte dat aan de kabels knaagt en kunnen de kabels enorme druk weerstaan. In wezen zijn de DUO en Quad kabels gelijk aan elkaar met als verschil dat er bij de QUAD vier kanalen beschikbaar zijn en bij de DUO zijn dat er twee.

Reparaties en certificering

Het repareren van de Neutrik Opticalcon is iets andere koek dan bij een standaard bekabeling. Zeker bij de twee zwaardere versies, de Extreme en de Armored versies. Door de stevige behuizing van dit type bekabeling is er specialistische kennis voor nodig om dit te repareren. Bij MCAP ben je hiervoor aan het goede adres. Zij zijn door Neutrik, Opticalcon gecertificeerd en dus uitstekend in staat om reparaties aan zowel de Neutrik Opticalcon Duo als de Quad uit te voeren. Bij vragen over een reparatie aan een Neutrik Opticalcon systeem kun je altijd even contact opnemen de klantenservice van MCAP en eventueel meteen een afspraak inplannen.Comments are closed.

Back to Top ↑