bedrijven Schermafbeelding 2016-06-27 om 13.02.35

Published on juni 27th, 2016

0

Personeelsplanning Horeca

Een personeelsplanning maken is niet altijd even gemakkelijk en ook een personeelsplanning in de horeca niet. Je dient namelijk met tal van zaken rekening te houden en daarnaast moet je iedereen op zijn of haar gewenste tijden inplannen. Excel is nog altijd de meest gebruikte tool voor het maken van een geschikte planning en eigenlijk hoeft een goede planning maken ook helemaal niet moeilijk te zijn.

Zorg voor een overzichtelijk personeelsbestand bij het maken van een rooster
Wanneer je een personeelsplanning horeca gaat maken dan die je wel een aantal belangrijke stappen af te werken. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je personeelsbestand op orde is. Zorg dat je een duidelijk en helder overzicht hebt van het huidige personeelsbestand. De volgende stap is het maken van een blanco rooster, waarbij je gaat kijken welke functies je op welke dag nodig hebt. Als dat gedaan is dan maak je een beschikbaarheidsrooster, waarop een overzicht staat met de werkdagen en tijden wanneer de werknemers beschikbaar zijn. Denk hieraan dat je altijd ver van tevoren weet wanneer je, jouw werknemers kunt inplannen. Zo loop je niet tegen een verrassing aan en beschik je ook nooit over te weinig personeel.

Verstuur de roosters online zodat medewerkers altijd op de hoogte blijven
Wanneer je deze informatie allemaal hebt, dan kan je het werkrooster beginnen in te vullen. Start altijd met de vaste krachten gevolgd door de oproepkrachten en maak gebruik van de flexibiliteit van werknemers. In excel kan je dit allemaal eenvoudig in een bestand zetten. Wanneer het rooster klaar is dan kan je dit online versturen, maar ook uitprinten en op een bord prikken. Toch is online een veel betere methode aangezien de medewerker dan direct zijn rooster krijgt. Het kan namelijk zijn dat de medewerker op vakantie is en die niet in staat is om naar het bedrijf te komen om daar zijn rooster te bekijken. De mail is dan ook de meest voor de hand liggende methode en anders kan je gebruik maken van intranet. Zo blijft het personeel ten alle tijden op de hoogte van de ingeplande werktijden en is een rooster eenvoudig gemaakt en verstuurd.

 Comments are closed.

Back to Top ↑