bedrijven schermafbeelding-2016-11-17-om-12-19-04

Published on maart 17th, 2017

0

De voordelen van DDS-CAD ten opzichte van Stabicad

Steeds meer mensen maken de overstap naar DDS-CAD. Dit gebeurt niet zonder reden. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat BIM en 3D de toekomst zijn. Met DDS-CAD heb je een totaaloplossing waarin zowel 2D, 3D, Cad en BIM tekenen samenkomen. Vanuit deze ene software werk je eenvoudig van ontwerp tot de exploitatiefase. Natuurlijk is het spannend om over te stappen. Je moet jezelf een nieuwe software aanwennen. Hierbij bespreken we een aantal voordelen van DDS-CAD. Dit geeft je een idee waarom een overstap van Stabicad naar DDS-CAD zeker de moeite waard kan zijn.

 

Alle mogelijkheden in één software

Het grootste verschil tussen de twee software is dat in DDS-CAD CAD en BIM-ontwerpen  samenkomen. Stabicad biedt beperktere mogelijkheden, veel bedrijven gebruiken daarnaast nog een software om BIM tekeningen te maken zoals bijvoorbeeld de Revit software. Uiteraard is het efficiënter om dit binnen één software te kunnen doen. Je ontwerpen sluiten op deze manier naadloos op elkaar aan. Daarnaast scheelt het tijd én geld. Er hoeft slecht voor één software betaald te worden en je hoeft slecht met één software leren om te gaan.

 

Efficiëntie

Het werken in DDS-CAD is een stuk efficiënter dan andere programma’s.  Met de software kan niet alleen gemodelleerd worden maar ook getekend en gerekend. De geïntegreerde berekeningen worden constant bijgehouden door het programma. Bij wijzigingen wordt hier direct rekening mee gehouden, je ziet gelijk welke technische gevolgen de wijzigingen hebben. Knelpunten en clashes kunnen op deze manier snel opgemerkt worden en nieuwe oplossingen kunnen bedacht worden. Dit scheelt uiteindelijk een hoop tijd doordat er minder fouten gemaakt worden.

 

Leer werken met DDS-CAD

Het werken met DDS-CAD is verassend makkelijk. Echter zijn er veel mogelijkheden waardoor een intensieve training belangrijk is om de software optimaal te kunnen gebruiken. Om deze reden biedt DDS-CAD zeer goede trainingen aan van gecertificeerde medewerkers. Start je bedrijf met het werken met DDS-CAD dan kunnen de trainingen in groepen van zes medewerkers gevolgd worden op locatie of op een van de DDS vestigingen. Ook is het mogelijk de training online te volgen. Je kan dan interactief deelnemen aan de training. Kom je na de trainingen vast te zitten of ondervind je moeilijkheden bij het gebruik van de software dan staat het supportteam voor je klaar. Zij zullen je helpen zoeken naar een snelle oplossing om zo weinig mogelijk productiviteit te verliezen.Comments are closed.

Back to Top ↑