bedrijven Schermafbeelding 2017-03-07 om 18.29.43

Published on maart 7th, 2017

0

Zo zit het met het volgen van een cursus over explosieveiligheid

 

Hoewel veel vakmensen op een veilig manier werken tijdens het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden, geldt dit lang niet voor iedereen. Wellicht heeft u zelf al eens te maken gehad met vakmensen die op een onverantwoorde manier te werk gingen? Niet alleen is de kans op complicaties hierbij erg groot, ook kunnen vakmensen lichamelijk letsel oplopen. Iets wat u vanzelfsprekend liever voorkomt! Niet alleen vakmensen werken soms op een onverantwoorde wijze, dit geldt ook voor hobbyklussers.

 

Hobbyklussers hebben vaak geen of nauwelijks ervaring met het uitvoeren van bepaalde klussen in en rondom hun woning. Daarbij werken zij vaak niet met explosieve stoffen of lastig te hanteren elektrisch gereedschap. Wanneer zij dit voor de eerst keer doen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het volgen van een cursus over explosieveiligheid kan in dit geval de uitkomst bieden.

 

Waarom een cursus over explosieveiligheid volgen?

Tijdens het volgen van een cursus over explosieveiligheid bij het werken met explosieve stoffen helpt klussers bij het voorkomen van gevaarlijke situaties. Gedurende de cursus krijgt u meer informatie over de werking van explosieve stoffen, evenals over het gebruik ervan. Zo kunt u op een verantwoorde wijze te werk gaan als u klussen met dergelijke stoffen uit moet voeren. Niet alleen is een dergelijke cursus voor hobbyklussers interessant, ook vakmensen hebben vaak geen idee hoe ze veilig met explosieve stoffen om moeten gaan. Door een dergelijke cursus te volgen weet u dit voortaan wel en voorkomt u lichamelijk letsel als gevolg van een explosie.

 

Naast de cursussen over explosieveiligheid worden er ook verschillende andere cursussen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een NEN10 opleiding, waarbij u meer te weten komt over het gebruik van lastig te bedienen of gevaarlijk elektrisch gereedschap. Op internet vindt u meer informatie over deze cursussen.

 

Zonder cursus op een veilige manier werken

Niet iedere klusser vindt de investering in een cursus over explosieveiligheid het geld waard, waardoor zij zonder enige kennis aan klussen met explosieve stoffen of gevaarlijk gereedschap beginnen. Voorkom een dergelijke situatie en zorg er altijd voor dat u zich vooraf ingelezen heeft. Op internet vindt u verschillende websites waarop stappenplannen en instructievideo’s worden aangeboden voor het uitvoeren van verschillende potentieel gevaarlijke klussen in en rondom woningen. Door de instructies stap voor stap te volgen is de kans op complicaties relatief klein.

 

Twijfelt u over uw eigen vaardigheden bij het uitvoeren van klussen met explosieve stoffen? Schakel in dat geval altijd een professional in om u hulp te bieden!vvv vvvComments are closed.

Back to Top ↑