betalen geld uitgeven

Published on augustus 13th, 2015

0

Geld uitgeven op vakantie: weet jij wat je uitgeeft?

Geld uitgeven op vakantie, we doen het als water. Het hangt er natuurlijk vanaf naar welk land je op vakantie gaat, maar geld uitgeven op vakantie, dat is iets wat we allemaal doen. Het kan echter geen kwaad om een beetje bij te houden hoeveel je op vakantie uitgeeft en zelfs om hier van tevoren rekening mee te houden. Volgens cijfers van het Nibud houdt 49% van de Nederlanders bij hoeveel geld we uitgeven op vakantie. (Geld uitgeven op vakantie heeft ook te maken met je onderhandelingsvaardigheden. Met deze tips voor onderhandelen in het buitenland kan je ook geld besparen!)

Geld uitgeven op vakantie: maak vooraf een begroting

Door voordat je op vakantie gaat een begroting te maken, voorkom je dat je na de vakantie met rekeningen komt te zitten die je niet kunt betalen. Het is natuurlijk lekker om op vakantie te zijn, maar veel mensen vergeten nogal eens hoeveel geld ze uitgeven tijdens hun vakantie en komen dan in de maanden na de vakantie in de problemen.

Daarom is het verstandig om een begroting te maken van de uitgaven die je tijdens je vakantie denkt te gaan doen. Kijk bijvoorbeeld naar de uitgaven die je tijdens andere vakanties hebt gedaan, maar bijvoorbeeld ook naar of het land van bestemming een duur of goedkoop land is. Dat heeft natuurlijk nogal wat invloed op je uitgaven.

Kijk daarnaast bij het maken van een begroting ook verder. Je kunt je prima aan je begroting houden, als je begroting maar groot genoeg is. De begroting heeft echter als doel om te voorkomen dat je na de vakantie niet in geldproblemen komt. Daarom moet je proberen om een paar maanden vooruit te kijken, verwacht je bijvoorbeeld grote uitgaven, zoals een nieuwe wasmachine, of een onderhoudsbeurt aan je auto? Dan is het goed om daar tijdens het maken van de begroting rekening mee te houden.

Geld uitgeven op vakantie: houd bij wat je uitgeeft

Probeer tijdens je vakantie een beetje bij te houden wat je uitgeeft. Natuurlijk hoef je niet als een boekhouder door je vakantieland te rennen, maar het kan geen kwaad om een beetje te kijken of je je wel aan je begroting houdt. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken hoeveel cash dat je opneemt en in hoeveel dagen dit weer op is. Houdt echter ook rekening met je creditcard. Een creditcard heeft soms een fors limiet en daardoor kan je zonder dat je het merkt veel geld uitgeven. Houdt dit dus ook in de gaten!

 Comments are closed.

Back to Top ↑