betalen Credit-cards

Published on augustus 14th, 2015

0

Hoe werkt een creditcard?

 

Een creditcard is een pas om mee te betalen. Natuurlijk hebben we in Nederland ook betaalpassen, maar dat zijn over het algemeen geen creditcards. Een creditcard werkt anders dan een normale betaalpas, omdat het een vorm van achteraf betalen is. In Nederland zijn de meeste kaarten debitcards, dat betekent dat je niet meer uit kunt geven dan je toegestane limiet. In het buitenland is het echter veel gebruikelijker om een creditcard te hebben. Met de opkomst van online winkelen is de polariteit van de creditcard ook toegenomen. Wie wil shoppen in buitenlandse webwinkels heeft vaak een creditcard nodig. Ook op vakantie kan het nogal eens voorkomen dat je niet met je gewone pinpas kunt betalen, maar dat je een creditcard nodig hebt. Daarom hier een topic over de vraag hoe werkt een creditcard.

Hoe werkt een creditcard? Verschil 1: achteraf betalen

Een creditcard lijkt in veel opzichten op een gewone betaalpas, maar er zijn ook belangrijke verschillen. De overeenkomsten zijn dat je met een creditcard geld op kunt nemen en in een winkel kunt betalen, ook contactloos betalen is met verschillende creditcards mogelijk. Er zijn echter ook belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil is dat een creditcard een bepaald limiet heeft. Dit limiet wordt iedere maand opnieuw ingesteld. Of je tijdens deze maan nu wel of niet genoeg geld op je rekening hebt, je limiet blijft even hoog. Er zijn ook creditcards waarbij je niet iedere maand het hele bedrag hoeft af te lossen, maar slechte een bepaald percentage van dit bedrag.

Met een creditcard makkelijk online betalen

Wie online gaat betalen zal het gemak van een creditcard snel inzien. In de eerste plaats wordt de creditcard bij veel nationale en internationale webwinkels geaccepteerd als betaalmiddel. In de tweede plaats: er zijn niet allerlei codes of randomreaders nodig om een betaling te doen.

Een creditcard heeft 4 cruciale punten. Het kaartnummer, een nummer van 16 cijfers, de naam van de kaarthouder, de vervaldatum van de kaart en de CVC-code. Als je al deze gegevens weet kan je met de kaart overal betalen. Dat is veel makkelijker dan heel de tijd met allerlei readers en codes in de weer te zijn.Comments are closed.

Back to Top ↑