betalen ING nieuwe betaal pas

Published on augustus 8th, 2015

0

Wat is contactloos betalen?

 

Bij de nieuwere pinautomaten in winkels is het al mogelijk: contactloos betalen. Je hoeft je pas niet meer in de pinautomaat te steken en in sommige gevallen hoef je niet eens een pincode meer in te voeren. Contactloos betalen is zeer waarschijnlijk de opmaat naar een compleet nieuwe vorm van betalen, namelijk betalen met je mobiele telefoon!

Hoe werkt contactloos betalen precies?

Contactloos betalen werkt zo. In de nieuwe bankpassen zit een bepaalde chip. Deze chip is in staat om informatie over jouw pas draadloos door te geven. In de betaalautomaat zit een bepaalde chip die informatie uitzend en een heel klein beetje elektrische energie. Jouw betaalpas kan vervolgens deze informatie opvangen en informatie terugsturen. Het enige wat je daarom bij contactloos betalen hoeft te doen is je pas dicht bij de betaalautomaat houden.

De ene keer moet ik wel mijn pincode invoeren en de andere keer niet!

Bij bepaalde transacties is het niet nodig dat je een pincode invoert. Als je bijvoorbeeld een bedrag lager dan €25,00 wilt betalen, dan is er geen pincode nodig. Wil je een bedrag hoger dan €25,00 betalen, dan zal je wel een pincode nodig hebben.

Contactloos betalen kan ook niet onbeperkt. Om fraude met contactloos betalen te voorkomen is er een limiet van €50,00 per dag op contactloos betalen gesteld. Als je pas dus gestolen wordt, dan kan er maximaal €50,00 per dag mee betaald worden. Dat is natuurlijk niet leuk, maar de schade is wel te overzien.

Tussenstap naar een nieuwe vorm van betalen

Veel hoesjes van een telefoon hebben een speciaal vakje waar een aantal pasjes in opgeborgen kunnen Contactloos mobiel betalenworden. Mensen hebben zo altijd hun telefoon en pasjes bij de hand. In de toekomst gaat dit waarschijnlijk verdwijnen. De chip die in je pinpas zit, zit ook in de meeste telefoons. De zogenoemde NFC- (Near Field Communication) chip die in je telefoon zit kan ook gebruikt worden om mee te betalen. Het zal niet zo lang meer duren (nog een paar maanden maximaal) voordat de ING contactloos betalen met Android telefoons mogelijk maakt. De verwachting is dat andere banken snel zullen volgen en dat ook met de iPhone betaalt kan worden.

 

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑