Tech Schermafbeelding 2016-04-28 om 15.21.46

Published on april 28th, 2016

0

Alles over de Android tv box

Tot vrij recent, was de beste manier om naar een film te kijken een bezoekje aan de bioscoop. De videotheken maakten het jaren geleden mogelijk om een film te huren, die je dan thuis kon bekijken. Maar de TV’s thuis hadden een relatief klein scherm en een lage kwaliteit audio. Het was dan ook niet eenzelfde beleving als die van de bioscoop.

Tegenwoordig, veranderen steeds meer mensen de televisie thuis in een thuis theater. Door de veranderen in de technologie, heb je hiervoor geen dure projector en scherm meer voor nodig. Het is voor iedereen betaalbaar geworden om met de Android tv box een thuis theater te maken.

Wat is een Android tv box?
Een Android tv box is een klein apparaatje, dat je kan aansluiten met een HDMI kabel op bijvoorbeeld je televisie. Het apparaat beschikt over werkgeheugen en heeft een ingebouwde opslagruimte. Hierop kan je bijvoorbeeld foto’s en filmpjes plaatsen, die je vervolgens kan afspelen op de televisie. Vergelijk het met een kleine computer, die je aansluit op de televisie.
De meest recente Android tv boxen, zijn relatief klein van formaat, waardoor je ze eenvoudig kwijt kan in de buurt van je televisie. Je hebt dus geen enorme huiskamer nodig om er mee aan de slag te kunnen gaan. Ook zijn deze tv boxen energiezuinig en voorkomen ze dat je met bijvoorbeeld een desktop computer door het huis moet slepen.

Mogelijkheden van een Android mini pc
Je kan qua mogelijkheden erg veel kanten op met de Android tv box. Zo kun je er bijvoorbeeld via de Google Play Store apps of games op installeren. Apps die vaak gebruikt worden zijn de Netflix app, de Ziggo (Horizon) app, Kodi of YouTube.

Via deze apps kun je films, series of video fragmenten bekijken op je televisie, vanuit de luie stoel. De meest recente Android tv boxen, bieden hiervoor zelfs ondersteuning in 4K (UHD). Ook het bekijken van foto’s, of vakantiefilmpjes die je bijvoorbeeld met je smartphone hebt gemaakt is zo een stuk leuker.  

Het spelen van games behoort ook tot de mogelijkheden. In plaats van op een klein scherm priegelen, kun je nu het volledige TV scherm gebruiken. Doordat ook het geluid via de TV verloopt, is het spel natuurlijk ineens een stuk spannender.

Aansluiten van een Android box
Het aansluiten van de Android box is relatief eenvoudig. Indien je de box koopt bij een Europesche leverancier, dan is deze (meestal) voorzien van een Europesche stekker. Je kan de Android box met de meegeleverde HDMI kabel aansluiten op de televisie of zelfs op je beamer (of ander apparaat met HDMI ondersteuning).

De Android box bevat al een versie van het besturingssysteem Android. Na het aansluiten kun je deze dus direct in gebruik nemen. Via een (draadloos) toetsenbord of met een afstandsbediening kun je vervolgens eenvoudig de tv box bedienen.

Bijna elke Android box heeft de beschikking over een WiFi module, zodat er geen onnodige kabels door je (woon)kamer hoeven te lopen. Voor wie dat geen probleem is, is de Android box veelal ook voorzien van een ethernet poort.

Via de USB aansluiting kun je apparaten koppelen, zoals bijvoorbeeld een externe USB schijf voor extra opslag. Afhankelijk van het model Android box kan dit ook via een SD kaart.Comments are closed.

Back to Top ↑