Tech telefoon repareren

Published on maart 13th, 2017

0

Waterschade telefoon – Hoe los je het op?

Je telefoon kan op verschillende manieren waterschade oplopen. Zo kun je jouw telefoon in het water hebben laten vallen, maar het kan ook zijn dat je te veel gezweet hebt of door de regen bent gefietst.

Hoe dan ook, je wilt natuurlijk dat je telefoon het zo snel mogelijk weer doet. Hoe zorg je hier nu voor?

Het bekende rijst verhaal

Iedereen kent deze oplossing waarschijnlijk wel. Je legt je telefoon in een afgesloten bak met rijst. De rijst absorbeert het water dat in de telefoon zit. Bij deze manier zet je de bak met rijst het liefst op een warme plek. Bijvoorbeeld op de vensterbank boven de verwarming. Vervolgens laat je de telefoon 24 tot 75 uur in de rijst zitten. Dit is een erg gemakkelijke, maar effectieve manier om je telefoon weer tot leven te brengen. Maar deze methode gaat niet altijd op en soms moet je een iets drastischer aanpak gebruiken. Deze aanpak leggen we je in dit artikel stap voor stap uit.

Zelf je telefoon repareren bij waterschade

Laten we allereerst vermelden dat je jouw telefoon niet aan moet zetten als je waterschade hebt opgelopen. Dit kan namelijk kortsluiting veroorzaken. Laat je telefoon daarom uit staan. Vervolgens dien je jouw telefoon uit elkaar te schroeven. Je dient dan allereerst de batterij en de simkaart uit de telefoon te halen. Je kunt nu met een doekje de telefoon van binnen schoonmaken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om het moederbord uit de telefoon te halen en deze in alcohol te leggen. Dit zorgt er voor dat alle corrosie uit het moederbord verdwijnt. Laat het moederbord drogen en bevestig het daarna weer in de telefoon.

Zorg altijd voor goed gereedschap wanneer je jouw telefoon uit elkaar haalt! Gereedschap speciaal voor telefoons kun je in veel telefoon onderdelen webshops kopen, zoals bijvoorbeeld hier.Comments are closed.

Back to Top ↑