Tech Schermafbeelding 2017-01-26 om 10.26.31

Published on januari 26th, 2017

0

Vliegtuigen volgen

Stel jezelf even de volgende situatie voor: je hebt net je oom en tante op Schiphol afgezet.

Je oom en tante gaan namelijk een prachtige rondreis maken in Amerika en Canada. Ze beginnen aan de westkust en huren daar een camper.

Met deze camper reizen ze vanuit het westen, via Canada, naar het oosten. Het eindpunt is uiteindelijk New York.

Dit klinkt als een perfecte vakantie, maar deze vakantie begint met de vlucht. Jij hebt een leuke rol hierin gespeeld door je oom en tante veilig op Schiphol af te zetten.

Je bent nu echter benieuwd of ze ook veilig aan gaan komen in Amerika. Dit kan je exact op de voet volgen doordat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt tot het live volgen van vluchten.

Hoe werkt dit?

Door de opkomst van het internet en bijbehorende technologische ontwikkelingen is tegenwoordig bijna alles mogelijk.

Je kan tegenwoordig dus ook de vluchten live volgen. Via het internet kan je naar meerdere website surfen.

Deze websites staan in connectie met het luchtruim en weten exact hoeveel vliegtuigen er in de lucht hangen en waar deze zich bevinden.

Deze websites geven ook aan hoe laat een vlucht verwacht wordt op de eindbestemming.

Als je een van deze websites raadpleegt, verbaas je jezelf er over hoe gigantisch veel vliegtuigen er momenteel in de lucht hangen.

Je kan dit wereld breed bekijken, maar je kan ook inzoomen op een continent, een regio of een specifiek land.

Het zoeken van een specifieke vlucht is ook mogelijk. In bovenstaand voorbeeld vliegen je oom en tante bijvoorbeeld met een vlucht van KLM.

Je kan het desbetreffende vluchtnummer op de website intypen en je ziet direct waar je oom en tante op dit moment hangen.

Dankzij recente optimalisaties is de vertragingstijd nihil geworden. Dit betekent dat je op de voet kan volgen waar je oom en tante op dit moment zitten.Comments are closed.

Back to Top ↑