Tech Schermafbeelding 2016-03-14 om 15.12.23

Published on maart 14th, 2016

0

Beschadigde Samsung telefoon, wat nu?

Is je Samsung toestel beschadigd of kapot? Dat is vaak een grote ergernis die je wilt verhelpen. Gelukkig kan dit door het toestel te laten repareren. Er kunnen veel reparaties nodig zijn voor de telefoon. Het kan zijn dat er een barst in het scherm of in de achterkant zit, de telefoon kan waterschade hebben, de Wi-Fi of het netwerk kan kapot zijn en ga zo maar door. Bovenstaande problemen zijn allemaal vaak voorkomende problemen. Er zijn echter ook meer complexe problemen zoals een beschadigd moederbord of een kapotte data recovery. Dit artikel gaat verder in op de mogelijkheden van het repareren van complexe defecten.

 

Een moederbord reparatie

Is het moederbord van je telefoon kapot? Dan hebben veel mensen het idee dat de telefoon maar helemaal moet worden weggegooid. Dit is echter niet nodig, in veel gevallen kan namelijk ook het moederbord worden gerepareerd.

 

Het moederbord is zo ongeveer het meest ingewikkelde onderdeel van de telefoon. Vaak als deze kapot is moet het gehele moederbord worden vervangen. Voor dat er verder op in gegaan wordt: hoe ontstaat een defect aan het moederbord eigenlijk? Aan het moederbord zitten veel kleine draadjes, gaatjes en dunne plaatjes. Deze zorgen er samen voor dat jouw toestel naar behoren werkt. Het moederbord in Samsung telefoons is gelukkig sterk, erg vaak zullen ze dus niet kapotgaan. Door een harde val of stoot kan het echter toch gebeuren dat het moederbord schade oploopt. Nog een belangrijke oorzaak van schade aan het moederbord is het scheef of hard verwijderen van een oplader uit het toestel.

Wanneer een moederbord schade heeft is dit vaak te merken aan de besturing van het toestel, het kan ook zijn dat het toestel niet meer oplaadt of dat het toestel continue een harde piep laat horen.

 

Tijdens de samsung reparatie kunnen er twee dingen gebeuren, het moederbord kan worden gerepareerd of het kan vervangen worden door een nieuw moederbord. Het repareren is echter heel lastig en kan vaak alleen worden gedaan bij een kleine reparatie. Daarom zal er in de meeste gevallen gekozen worden voor het plaatsen van een nieuw moederbord. De kosten hiervoor verschillen heel erg per telefoon. Hoeveel tijd de reparatie in beslag neemt verschilt per bedrijf. Gemiddeld zal dit één tot twee dagen zijn.

 

Data recovery

Wanneer de harde schijf van je Samsung crasht kan de data nog van deze schijf gehaald worden. Op deze manier ben je niet al je gegevens en bestanden kwijt. Dit kan gebeuren tijdens een reparatie. Hoe succesvol de reparatie is hangt af van veel factoren. Het is allereerst belangrijk in welke conditie de harde schijf verkeerd en of de data zelf niet beschadigd is.

 

Een data recovery is lastig, daarom is het aan te raden om dit te laten doen door specialisten die er in getraind zijn om dit succesvol te doen. Zeker omdat de opslag van telefoons steeds groter wordt. Met de juiste procedures kan het terughalen van de data bijna altijd succesvol zijn en krijg je al je data terug.Comments are closed.

Back to Top ↑