Tech Schermafbeelding 2016-05-25 om 09.25.47

Published on mei 25th, 2016

0

Camerabeveiliging

Camerabeveiliging vormt een belangrijk onderdeel van beveiliging. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je kiest voor camerabewaking.

Het doel van camerabeveiliging

Camerabeveiliging is handig als je een gebouw of bedrijf wilt beveiligen. Door de camera’s op een juiste manier te plaatsen, heb je altijd zicht op je terreinen. Er zijn verschillende camera’s beschikbaar die je kan kopen. Met een High Definition camera krijg je het beste beeld. Zo kan tot in de details duidelijk zien wie je terrein betreedt. Daarnaast zijn er ook camera’s beschikbaar die je kan verbinden met het internet. Deze zogenaamde IP camera’s zorgen ervoor dat je via je smartphone of tablet en natuurlijk ook via de pc de camerabeelden kan volgen.

Voor welk type camera je ook kiest, camerabeveiliging zorgt voor een veiliger gevoel maar biedt je ook een goed alternatief als het gaat om beveiliging. Voordat je camera’s plaatst, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

De voorwaarden om camera’s te mogen plaatsen

Alhoewel het erg makkelijk is om camera’s te plaatsen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit heeft allemaal te maken met legaliteit. Wist je dat het niet altijd toegestaan is om camera’s te plaatsen? Je mag uiteraard alleen camera’s plaatsen die alleen je eigen terrein filmen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je altijd aangeeft dat er camera’s hangen en dat het terrein door middel van camerabeveiliging wordt bewaakt. Dit aangeven doe je met speciale stickers en bordjes die je bijvoorbeeld aan de omheining of bij de deur kan hangen.

Er zijn ook camera’s die de mogelijkheid hebben om audio op te nemen. Indien je van deze camera’s gebruik wilt maken, dan moet er ook apart worden aangegeven dat er geluidsopnamen worden gemaakt. Dit is een aparte vermelding die ook op stickers en bordjes wordt weergegeven.

De camera’s op een handige plaats

Je wilt natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van de camera’s. Dan moet je er ook voor zorgen dat deze op een handige plaats worden gehangen. Als je ze namelijk te hoog of te laag hangt, dan mis je allerlei belangrijke details. Let er ook op dat de lens van de camera niet te maken krijgt met zonlicht omdat het beeld dan kan worden verstoord door verblinding. Tot slot dien je ook rekening te houden met bebossing en beplanting.Comments are closed.

Back to Top ↑