Tech Schermafbeelding 2016-01-28 om 15.47.49

Published on januari 28th, 2016

0

De voor- en nadelen van sim only

Wie kent het niet, een sim only abonnement. Dit is een abonnement waarbij u al een telefoon in bezit heeft en enkel een maandelijks bedrag betaald voor de belminuten, sms’jes en internet data dat u verbruikt. De hoeveelheid zal allemaal afhangen van het gedrag van u, de consument. Voor een aantal abonnementen is het niet verstandig om een sim only abonnement te nemen, want soms zal een abonnement in combinatie met een telefoon goedkoper zijn. Dit zal dan liggen aan de aanschafwaarde van een losse telefoon. Wij zullen nu voor u een aantal belangrijke voor- en nadelen opsommen.

Voordelen

Er kleven een aantal voordelen aan het afsluiten van een sim only abonnement. Allereerst liggen de maandelijkse kosten een stuk lager als bij een abonnement in combinatie met een smartphone. Ook zullen de aanbieders van de abonnement u een maandelijkse korting geven, wanneer u hier recht op heeft. Bij een abonnement in combinatie met een telefoon zal de korting op het toestel worden gegeven, maar het maandelijkse bedrag zal hetzelfde blijven.

Bij een sim only abonnement is het zeer gemakkelijk om de grootte van het abonnement per periode aan te passen. Wanneer u merkt dat de belminuten toch iets te veel zijn en de beschikbare data toch iets te weinig is dit makkelijk aan te passen bij de provider. Ook kunt u ten alle tijden uw oude telefoon gebruiken en heeft u dus geen kosten aan het aanschaffen van een toestel

Nadelen

Uiteraard komen er ook nadelen bij kijken. Zo is het aanschaffen van een nieuwe smartphone zeer prijzig. Dit is lastig om te combineren met een sim only abonnement, want u moet in één keer een groot bedrag betalen voor een nieuwe smartphone. Dit kunnen veel mensen zich echter niet permitteren. Wanneer u gebruik wilt maken van 4G zullen de kosten hiervan hoger zijn. Dit heeft te maken met het feit dat een 4G netwerk uitsluitend wordt aangeboden bij een abonnement in combinatie met een telefoon.Comments are closed.

Back to Top ↑