Tech Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.07.31

Published on september 2nd, 2016

0

Een derde van de Nederlanders gebruikt nog een prepaid simkaart

Een derde van alle Nederlanders (33%) heeft een prepaid simkaart, waarbij 60-plussers relatief de grootste prepaid-gebruikers zijn. Van deze leeftijdsgroep maakt 45 procent gebruik van een prepaid simkaart van een mobiele aanbieder. Consumenten tussen de 25 en 40 jaar kiezen het meest voor een andere oplossing. Dat zijn enkele conclusies uit het eerste Prepaid Insights rapport dat Telecompaper heeft uitgebracht in samenwerking met www.PrepaidSimkaart.net.

De studie is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2016 onder bijna 2.000 Nederlandse consumenten tussen de 10 en 80 jaar. Mensen in de leeftijdscategorie van 25-40 jaar maken veel minder dan gemiddeld gebruik van een prepaid simkaart, slechts een kwart (26%). De belangrijkste reden voor hen om wel voor prepaid te kiezen is dat ze weinig bellen. Een abonnement is daarom voor hen soms niet interessant. Ook zegt een deel te kampen met een BKR-registratie waardoor het niet mogelijk is om een abonnement af te sluiten. Het vooruitbetalen van beltegoed middels prepaid is dan wel mogelijk.

KPN, Vodafone en Lebara hebben alle drie ruim een miljoen actieve prepaid simkaarten in een totale markt van 6,1 miljoen prepaid aansluitingen. De overige aansluitingen zijn verdeeld over achttien andere mobiele aanbieders.

Jonge mannen waarderen jaarlijks het hoogste bedrag op. Gemiddeld kopen zij 74 euro aan beltegoed per jaar. Dit is ruim anderhalf keer meer dan vrouwen van middelbare leeftijd. Zij kopen jaarlijks voor ieder meer dan 45 euro aan beltegoed.

Over het onderzoek

Het onderzoek uitgevoerd door Telecompaper in samenwerking met PrepaidSimkaart.net in het eerste kwartaal van 2016. De onderzoekspopulatie bestaat uit Nederlandse consumenten van 10 tot 80 jaar. In totaal zijn er 1.937 respondenten ondervraagd. Binnen de totale steekproef zijn 204 respondenten via www.PrepaidSimkaart.net geworven. De overige 1.733 respondenten zijn leden van het Telecompaper Consumer panel. De resultaten zijn gestratificeerd naar geslacht, leeftijd en opleiding.

 

Gebruik prepaid telefoons
Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat nog steeds heel veel Nederlanders een prepaid telefoon meenemen op vakantie. Veel mensen zijn bang dat hun smartphone beschadigd raakt op vakantie en nemen daardoor geen risico. Prepaid telefoons zijn over het algemeen ook relatief goedkoop en daardoor aantrekkelijk om als tijdelijke telefoon te gebruiken.Comments are closed.

Back to Top ↑