Tech Bedrukte koffiebeker van PLA

Published on september 29th, 2015

0

Duurzaam ondernemen in de horeca

In de horeca wordt met regelmaat gebruik gemaakt van wegwerpproducten. Het gebruik van wegwerpproducten is natuurlijk überhaupt niet duurzaam. Echter wel zeer gewenst bij allerlei evenementen. Het voordeel van wegwerpproducten is dat ze eenvoudig kunnen worden opgeruimd door deze weg te gooien. Ook kan er worden ingespeeld op het evenement. Bijvoorbeeld door de producten te bedrukken in een bepaalde huisstijl of te voorzien van een logo. Producten als drinkbekers, placemats, koffiebekers, tassen, servetten etc. zijn zeer geschikt, zeker bij beurzen, voor het maken van reclame.

Biologische afbreekbare wegwerpproducten

Wegwerpproducten zijn dus niet weg te denken. Door te kiezen voor biologisch afbreekbaar materiaal, kan men toch verantwoordelijk gebruik maken van wegwerpproducten. Bij biologisch afbreekbaar materiaal wordt er gebruik gemaakt van organische stoffen die worden afgebroken door bacteriën en schimmels. Een voorbeeld hiervan is de PLA coating. Dit zijn polymeren van melkzuur en wordt geproduceerd uit hernieuwbare stoffen (glucose). Deze coating kan worden gebruikt bij drinkbekers. Milieuonvriendelijke plastics zoals polystyreen en polypropyleen worden vervangen waardoor fossiele grondstoffen bespaart kunnen blijven.

Bedrukking horecaproducten

100& ECO-labelNet als bij de standaard plastics kan de PLA coating worden bedrukt. Het kent bovendien dezelfde kwaliteit, of beter dan de standaard plastics. Duurzame producten zijn eenvoudig te herkennen aan de ‘100% ECO’-logo. Er zijn diverse partijen die deze duurzame producten kunnen leveren. Eigenbedrukking.nl levert en bedrukt een groot assortiment aan horecaproducten. Op deze website krijgt de klant de keuze om wel of geen gebruik te maken van een duurzaam materiaal.Comments are closed.

Back to Top ↑