Tech Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.42.57

Published on april 12th, 2016

0

Een succesvolle app ontwikkelen

Tegenwoordig wordt er door vrijwel iedereen gebruik gemaakt van smartphones en dus ook van de passende applicaties. Er zijn ook zoveel mobiele applicaties dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bent u van plan om zelf een applicatie te (laten) maken? Dan raden wij u aan om dit artikel aandachtig door te nemen. Wij geven u namelijk een aantal praktische tips rondom het maken van een applicatie. Wij wensen u bij voorbaat succes en hopen dat de applicatie zal aanslaan bij uw potentiële doelgroep.

Strategie achter de app

Het beste is om de applicatie te gaan maken met een doel voor ogen. Zo kunt u als doel hebben om winst te maken, maar u kunt ook als doel hebben om mensen bewust te maken van zaken. Wanneer de applicatie geen duidelijk doel heeft zullen mensen het misschien even gebruiken, maar hierna het nut van de app niet inzien. Zo verliest u veel ‘traffic’ op uw applicatie en dat is het laatste wat u wilt.

Marktonderzoek is een vereiste

Heeft u een duidelijk strategie van de applicatie in gedachten? Dan is het nu tijd om marktonderzoek te doen naar de potentiële doelgroep van uw applicatie. Gaat een applicatie over een bepaald onderwerp en is dit gericht aan een specifieke doelgroep? Dan raden wij u aan om allereerst na te gaan bij uw doelgroep of er behoefte is naar het type applicatie dat u gaat ontwerpen.

Input van buitenaf

Gaat u een prototype van de applicatie ontwikkelen? Dan raden wij u aan om een deel van de doelgroep kennis te laten maken met uw applicatie. Laat hen een BETA versie uitproberen en feedback geven over de gebruikswijze en gebruiksvriendelijkheid, zodat u van verschillende invalshoeken een mening heeft.

Geschikte ontwikkelaar

Heeft u alles voor ogen en staat het klaar om te laten ontwikkelen? Dan raden wij u aan om verschillende applicatie ontwikkelaars met elkaar te vergelijken. U moet vooral de prijs-kwaliteit verhouding met elkaar vergelijken, want dit verschilt in veel gevallen aanzienlijk.Comments are closed.

Back to Top ↑