Tech Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.06.07

Published on juni 9th, 2016

0

Een trekhaak monteren

Er komt nog al het een en ander kijken bij het monteren van een trekhaak. Allereerst moet je de keuze maken of je het zelf wilt doen of dat je de trekhaak bij een specialist laat monteren. Waarschijnlijk zul je na het maken van je keus bij de specialist terecht komen want bij het monteren van een trekhaak komt nogal het een en ander om de hoek kijken. Daarom kom je ook bij Trekhaakcentrum.nl terecht.

Welke soort trekhaak
Je kunt je afvragen welke soort trekhaak je wilt laten monteren. Bij Trekhaakcentrum.nl kunnen ze je daar uitgebreid over informeren. Daar zullen ze je uitleggen dat er twee soorten trekhaken zijn. Op de eerste plaats is de vaste trekhaak verkrijgbaar. Deze soort trekhaak kennen we allemaal en het is een simpele en goedkope oplossing om bijvoorbeeld een aanhangwagen te trekken. Op de tweede plaats kennen we tegenwoordig de afneembare trekhaak. Dat ziet er natuurlijk veel mooier uit want de trekhaak is niet in zicht. Met een snelle handeling plaats je de kogel op het systeem en heb je een trekhaak.  Dit komt vooral voor bij auto’s met parkeersensoren.

De elektrische aansluiting
Ongetwijfeld het meest ingewikkelde onderdeel van de trekhaak, het aansluiten van de voeding op het elektrische systeem van de auto. Je hebt de keuze tussen een 7-polige aansluiting of een 13-polige aansluiting. Het hangt af van de kabel van je aanhanger of caravan welke aansluiting het handigst is. Ook zijn er verloopstukken tussen beide aansluitingen verkrijgbaar want je kunt een fietsendrager en een caravan hebben met beide een andere aansluiting.

De carrosserie van de auto
Een trekhaak zorgt er voor dat je auto een aanhanger of caravan kan trekken. Er zitten wat voorwaarden aan het gewicht van het getrokken voertuig ten opzichte van het gewicht van het trekkende voertuig. Dat wil zeggen dat je beperkingen hebt wat betreft het gewicht van je aanhangwagen of caravan. Trekhaakcentrum.nl geeft advies hierover. Bovendien weten ze precies welk soort trekhaak het beste geschikt is voor auto. Met het trekkern van een voertuig worden er heel wat krachten op de carrosserie van de auto uitgeoefend. Auto’s zijn weliswaar gebouwd om aan die eisen te voldoen maar een trekhaak moet dan wel op de juiste wijze worden gemonteerd.

Belangrijke tips van Trekhaakcentrum.nl
Voor allerlei handige tips over je vakantie met een caravan in het buitenland kun je bij trekhaakcentrum.nl terecht. Want om met een caravan op vakantie te gaan moet je jezelf goed voorbereiden op het gebied van de wetgeving van het land waar je heen gaat. Ook de wetgeving van de landen waar je doorheen rijdt moet je wel weten. De snelheid waarmee mag worden gereden op een snelweg is in veel landen anders. Ook zaken als de typegoedkeuring en de kentekenplaat moeten goed zijn geregeld.

De hybride auto
Met een hybride auto mag geen ander voertuig worden getrokken. Wel mag een fietsendrager worden gemonteerd maar dan niet op een trekhaak. Trekhaakcentrum.nl heeft ingespeeld op de populariteit van de hybride auto’s en levert speciale fietsendragers voor hybride auto’s. Het zijn allemaal handige zaken om te weten.Comments are closed.

Back to Top ↑