Tech Schermafbeelding 2016-03-01 om 11.34.44

Published on maart 1st, 2016

0

Het geheim van de beste kabelassemblages

Kabelassemblages en maatwerkverbindingen kunnen worden gerealiseerd voor een breed scala aan bedrijven en sectoren, waaronder zorginstellingen, ruimtevaart, defensie en landbouw. Bij specifieke bekabelingen valt bijvoorbeeld te denken aan bandkabels, aansluitsnoeren, kabelbomen en stuurstroomkabels. Het assembleren van kabels is een zeer complex proces dat alleen met de juiste expertise, techniek en nauwkeurigheid tot een goed eind kan worden gebracht.

Maatwerk
Met kabelassemblage wordt niet zozeer de productie van kabels bedoeld, als wel de assemblage: dit impliceert het op maat maken van kabels voor opdrachtgevers. Op basis van een verbindingsprobleem worden kabels geassembleerd met de juiste kabelconnectors. Deze assemblages vinden hun weg naar allerlei soorten producten, zoals medische apparatuur, professionele audio-, licht- en videoapparatuur, verkeersregelinstallaties, meetapparatuur, landbouwmachines, betalingssystemen enzovoort.

Expertise
Kabelassemblagemonteur wordt je niet zomaar. Je dient over een uitstekende technische kennis te beschikken en met geavanceerde industriële machines en gereedschappen om te kunnen gaan. Gekwalificeerde assemblagemedewerkers hebben jarenlange ervaring in het assembleren of samenstellen van kabelonderdelen en leveren alleen producten van topkwaliteit af om aan de specifieke wensen van klanten te kunnen voldoen.

Techniek
Het seriematig vervaardigen van snoeren, bekabeling en bedrading gebeurt machinaal. De toepassing van professionele machines, zoals automatische knip/strip machines en aanpersmachines is dus onontbeerlijk om hoogwaardige producten te kunnen produceren. De machines worden bediend door vakkundig personeel, die de machines optimaal kunnen instellen en onderhouden. Alleen de beste machines die op de markt beschikbaar zijn worden gebruikt.

Nauwkeurigheid
Bij kabelassemblage is bovendien een grote mate van precisie en nauwkeurigheid vereist. Bekabelingen en bedradingen worden zodoende altijd eerst aan uitgebreide testen en proeven onderworpen alvorens ze naar de klant gaan. Geautomatiseerde testen behoren hierbij tot de mogelijkheden om de algehele prestatie of effectiviteit van een product te meten. Een product verlaat pas bij 100% tevredenheid tijdens eindcontrole het pand, zodat de klant ervan verzekerd kan zijn dat diens specifieke eisen worden gerealiseerd.

Betrouwbaarheid
Alle assemblages zijn tevens conform de gangbare IPC/WHMA-A-620B richtlijnen met betrekking tot kabel- en draadassemblage. Het naleven van deze strenge normen leidt tot betere prestaties alsmede een langere levensduur van producten. Kabelassemblages die niet aan de wettelijke eisen voldoen, mogen niet worden gedistribueerd. Specialisten op het gebied van kabelassemblage zijn volledig op de hoogte van de recente richtlijnen om de  veiligheid, optimalisatie en duurzaamheid van kabelproducten te garanderen.

Allround
Bij kabelassemblage komt ten slotte veel meer kijken dan alleen het industriële proces. Klanten moeten worden geadviseerd, producten moeten worden ontworpen en gerealiseerd en uiteindelijk onderhouden worden. Kabelassemblagemonteurs zijn daarom van alle markten thuis. De klant wordt gedurende elke fase betrokken in het proces om samen tot de beste kabeloplossingen te komen.

Kabeloplossingen
De juiste kabeloplossing kan uiteindelijk voor aanzienlijk meer gebruiksgemak, veiligheid en/of flexibiliteit zorgen als ook betere prestaties. Een expert inschakelen op het gebied van kabelverbindingen is kortom nooit een slecht idee, ook als uw product al redelijk werkt. Bekwame engineers kunnen een innovatief plan van aanpak maken waardoor uw product nóg beter zal gaan functioneren. Een dergelijke innovatie kan een bedrijf of organisatie een flinke boost geven. Een win-winsituatie dus.Comments are closed.

Back to Top ↑