Tech smartring

Published on oktober 13th, 2015

0

Is de smartring Apple’s nieuwste gadget?

Uit een patentaanvraag van het Amerikaanse technologieconcern dat eerder dit jaar zijn eerste smartwatch lanceerde blijkt dat door Apple een smarting is ontworpen. Dit meldt Apple Insider. Hetpatent heeft de naam ‘Devices and Methods for a Ring Computing Device’. Het patent omschrijft een apparaat dat door de gebruiker om zijn vinger kan worden gedragen. Het is een ‘slimme’ ring die uit onder andere en klein scherm, diverse sensoren, een camera en ingebouwde microfoon bestaat. De smartring kan communiceren met de smartphone en smartwatch van de drager van de ring. Ook zouden een aantal functies werken zonder dat er contact is met de smartphone, dit is ook zo bij de Apple Watch.

Hoe wordt de smartring gebruikt?

Uit de patentaanvraag blijkt dat er verschillende manieren zijn waarop de ring kan worden bestuurd. Zo kan er op de ring worden gedrukt, de biometrische sensor kan worden geactiveerd of er kunnen spraakcommando’s worden gegeven waardoor acties uitgevoerd worden door de ring. De sensor kan eveneens vaststellen hoe de drager van de ring zijn of haar hand houdt en hier worden vervolgens acties aan koppelen. Zo kan de drager bijvoorbeeld een vuist maken of zijn vinger uitsteken om de smartwatch een bepaalde taak te laten uitvoeren.

De toekomst blijft onduidelijk

Er zijn op het internet een aantal schetsen gepubliceerd van de smartwatch. Het zou volgens kenners van de markt zoals iPhoneaanbieding.nl onwaarschijnlijk zijn dat Apple de ring op de markt brengt maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Aangezien de Apple Watch ook geen daverend succes is valt nog te betwijfelen of Apple de gadget daadwerkelijk op de markt brengt. Het is wel mogelijk dat er een soortgelijk product wordt uitgebracht door Apple. Maar wanneer dit gaat gebeuren is niet duidelijk. De smartring is overigens geen nieuw product. Op het moment zijn er al meerdere modellen te verkrijgen van verschillende fabrikanten. De meeste van de smartrings dienen echter als een soort afstandsbediening voor de smartphone.smartringComments are closed.

Back to Top ↑