Tech Schermafbeelding 2016-08-18 om 13.07.29

Published on september 27th, 2016

0

Veel voorkomende Samsung telefoon reparatie

Een telefoon is een gevoelig apparaat en helemaal nu ze steeds geavanceerder zijn en meer kunnen, kan er natuurlijk ook meer kapot gaan. Als je een Samsung telefoon beheert, heb je zeker kwaliteit in huis, maar ook hier zijn een aantal zwakke plekken waarvoor je bij een defect naar een reparatie service zal moeten gaan. Gelukkig zijn de meeste problemen makkelijk op te lossen.

 

Het scherm

Voor Samsung en voor de meeste smartphones worden veel reparaties gedaan aan het scherm. Het kan zijn dat de telefoon gevallen is of dat je er op bent gaan zitten terwijl hij in je achterzak zat. Ook kan de gevoeligheid van het scherm afnemen wat resulteert in niet of slecht reageren. Wat ook de reden, touchscreens zijn vaak groot en gevoelig en kunnen niet tegen druk. Bij de meeste reparatie winkels kan je het scherm gewoon laten vervangen en krijg je er ook garantie op.

 

Camera problemen

Het kan zijn dat één van de camera’s het opgeeft of niet goed werkt. Dit kan komen door een krasje op de lens, een val of waterschade. Voor veel smartphone gebruikers is dit echt een probleem omdat de camera gebruikt wordt in veel communicatie programma’s en sociale media. De camera voorop is nodig als je bijvoorbeeld wilt Skypen of selfies wilt maken. En achterop is voor alle herinneringen die je op de gevoelige plaat wilt vastleggen. Bij alle Samsung telefoons zit de selfiecamera  boven het scherm dus vervanging hiervan is geen probleem en ook niet kostbaar. Ook achterop kan de camera probleemloos vervangen worden.

 

Batterij

Dit is vooral een probleem bij Samsung S6 telefoons, na enige tijd gebruik raakt de batterij snel leeg. Dit komt omdat er niet een hele grote accu in deze telefoons is geplaatst. Je kan hier wat aan doen door je instellingen aan te passen en als je het Marshmallow besturingssysteem hebt,  kan je gebruik maken van de Doze functie. Dit helpt je om je telefoon energiebesparender in te stellen. Anders is een vervanging van de batterij noodzakelijk.

 

Waterschade

Helaas komt het maar al te vaak voor, je telefoon is in het water gevallen, je hebt hem in de regen laten liggen of er is een glas water overheen gevallen. Waterschade aan je telefoon is vaak ernstig. En als je de reparatie hiervan uitstelt kan dit tot verdere problemen leiden. Als je telefoon waterschade heeft opgelopen is het belangrijk dat je hem meteen naar een reparatie winkel brengt. Die kunnen de telefoon professioneel uitdrogen en dan de schade hopelijk reparerenComments are closed.

Back to Top ↑