Tech Schermafbeelding 2016-01-11 om 15.49.40

Published on januari 11th, 2016

0

Zo zit het met het bouwen van een webwinkel

Het zal niemand ontgaan zijn, de verschuiving van offline naar online is nu zichtbaarder dan ooit. Zo zijn in de afgelopen maanden verschillende winkelketens failliet verklaard:
– V&D
– Scapino
– Pro Shoes
– Manfield
– Invito
– Macintosch
– Dolcis
Naast de bovenstaande namen gaat het bij andere winkelketens ook absoluut niet goed. Zo sprak Cor Molenaar laatst ook over andere ketens zijn zorgen uit. Bij ketens als Gamma, Blokker, Hema, Kijkshop, Jamin, BCC Intertoys en Hunkemöller zal ook zeker een herstructurering plaats moeten vinden willen deze ketens ook in de toekomst succesvol zijn. Om mee te gaan in de marktontwikkelingen zullen zij de webshop verder moeten optimaliseren en in sommige situaties zelfs overnieuw op moeten bouwen. Maar wat komt er nou eigenlijk kijken bij het bouwen van een webwinkel? Wij zullen in samenwerking met webshop specialist BigBridge een aantal tips en mogelijkheden uitlichten.

Welke CMS systemen zijn er?
De bekende CMS systemen op de markt zijn Magento, Prestashop, WooCommerce (WordPress) en Opencart. Naast deze CMS systemen zijn er ook nog aanbieders waar je voor een vast maandelijks bedrag gebruik kunt maken van hun eigen CMS speciaal voor webshops. Bekende aanbieders van deze software zijn: SEOshop (inmiddels overgenomen door LightSpeed), Luondo, Shoppagina en Myshop.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en dus ook de webshop adviseren wij verschillende zaken. Voornamelijk voor kleine startende bedrijven zijn vaak de software systemen die maandelijks betaald worden interessanter omdat er vaak geen geld is voor een eenmalige investering. Heb jij wel beschikking over budget voor het ontwikkelen van een kwalitatieve webshop in de beginfase, adviseren wij om dit altijd te doen. Je kunt maar beter vanaf het eerste moment goed van start gaan en een webshop lanceren van hoge kwaliteit welke volledig geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zo zal je uiteindelijk ook sneller afzet creëren. Vrijwel alle grote bedrijven gebruiken ook systemen als Magento. In onze ogen is Magento ook het meest geschikt hiervoor omdat het een enorm uitgebreid CMS is met veel mogelijkheden, wél is het belangrijk voor je hieraan begint dat je weet waar je mee bezig bent. Magento is voor veel mensen complex en dus zaak dat je dit wel in overleg doet met een specialist.Comments are closed.

Back to Top ↑