Entertainment 4 feiten over Harry Potter

Published on augustus 4th, 2015

0

4 magische feiten die je nog niet wist over Harry Potter

Het is alweer vier jaar geleden dat de laatste Harry Potter film uitkwam. Toch blijven er vrijwel iedere week wel nieuwe feiten opduiken over de Harry Potter serie. Het verhaal is zo gedetailleerd dat dit nog wel even zo door kan blijven gaan. Daarnaast brengt JK Rowling af en toe ook nog aanvullingen op haar werk uit.

Ron zou het verhaal niet overleven

De schrijver van Harry Potter, JK Rowling, had zich aan het begin van het boek voorgenomen om Harry, Ron en Hermelien in leven te laten. Tijdens het schrijven van haar boeken kwam Rowling zelf in een periode waarin ze niet zo lekker in haar vel zat. Ze heeft toen serieus overwogen om Ron uit wrok te laten overlijden.

Petunia was jaloers op Lily

Harry heeft in het verhaal geen ouders meer en woont bij zijn oom en tante. Zijn oom en tante roepen om het hardst dat ze niets met magie te maken willen hebben en behandelen H4 geheimen over Harry Potterarry zo slecht mogelijk. Of oom Herman en vooral tante Petunia echt niets met magie te maken willen hebben lijkt maar zeer de vraag. Petunia heeft zelfs een brief aan Perkamentus geschreven of ze ook niet naar Zweinstein mocht. Ze werd uiteraard afgewezen omdat ze geen toverkunst bezat. Het lijkt er dan ook op dat Petunia meer jaloers is op Harry en haar overleden zus, dan dat ze niet in magie geloofd.

Zweinstein bestaat niet

Wie op zoek gaat naar het kasteel waar de toverschool in is gevestigd kan lang zoeken. Het indrukwekkende kasteel waar Harry en zijn medestudenten aan studeren bestaat niet. In de eerste films is er gebruik gemaakt van een schaalmodel om het kasteel in de films op te nemen. In de latere films is het kasteel compleet in een computer nagebouwd. Alles wat je daar ziet is een animatie. Het is echter wel mogelijk om de Harry Potter Studio’s te bezoeken, wie niet naar Engeland af wil reizen maar liever virtueel door de weg is weg wil lopen doet dit hier.

Perkamentus is homoseksueel

Er waren wel langer geruchten over dat Perkamentus homoseksueel zou zijn. Een fan van de serie stelde op twitter de vraag aan JK Rowling. De vraag was: Klopt het dat Perkamentus homoseksueel is, hij komt op mij zo normaal over? De reactie van JK Rowling was simpel en droog: misschien komt dat omdat homoseksuele mensen, gewoon normale mensen zijn?

 

 

 

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑