Cultuur ierland

Published on maart 27th, 2017

0

Rondreis Ierland

Een rondreis in Ierland is als een reis terug in de tijd. Je reist dwars door het prachtige Ierse landschap en bezoekt onderweg de mooiste plekken van dit bijzondere eiland. Op slechts anderhalf uur vliegen van Nederland vind je Ierland, 1 van de mooiste eilanden van Europa en een top reisbestemming voor jongeren die een rondreis willen maken.

Afwisselend Ierland

Ierland is als land enorm afwisselend. Van de vlakke oostkust met steden als Dublin tot aan het ruige Zuidwesten van Ierland, het landschap is simpelweg betoverend. Tijdens de rondreis Ierland kom je niet alleen op de toeristische plekken, maar bezoeken we ook plekjes die iets minder vaak door toeristen worden bezocht. Natuurlijk zijn bekende hoogtepunten zoals de Cliffs of Moher, maar ook Trim Castle en het bijzondere stadje Adare onderdeel van deze rondreis.

Wandelvakantie en rondreis

Omdat je Ierland niet alleen moet zien, maar ook moet beleven, maken we tijdens deze rondreis een aantal prachtige wandelingen door het mooie landschap. Zo beklimmen we de heilige berg Croagh Patrick (pittig!), maar maken we ook een aantal andere, iets eenvoudigere wandelingen van een uurtje of drie. Zo lopen we over de cliffs of moher en worden we daarna weer opgepikt door onze Ierse buschauffeur.

Sean is de Ier die tijdens deze rondreis Ierland zorg draagt voor het zien van alle belangrijke plekken. Daarnaast is er een Nederlandse reisleider aanwezig die kan helpen bij vertalingen en er vooral is voor de gezelligheid tijdens de reis.

De vele wandeltochten maken deze rondreis ideaal voor iedereen die een vakantie zoekt met een combinatie van natuur en cultuur. De vakantie is actief, maar niet zo actief dat je een topconditie moet hebben om alles te kunnen doen.

Ierland en historie – rondreis

Behalve wandeltochten is er tijdens deze 10-daagse rondreis ook veel aandacht voor de geschiedenis van Ierland. Van bouwwerken van meer dan 5000 jaar oud tot kastelen uit de vroege middeleeuwen, tijdens deze rond reis zul je zien dat je verschillende prachtige gebouwen zult zien met een unieke geschiedenis. Ierland is natuurlijk het land van de Kelten en de mystiek en je zult merken dat op veel plekken Ierland ook echt een mystiek land is.

Echte groepsrondreis Ierland

Bij deze rondreis reis je in een groep met leeftijdgenoten tussen de 18 en 35 jaar oud. Gemiddeld ligt de leeftijd rond de 25 jaar, maar er zijn groepen die gemiddeld iets ouder zijn en groepen die gemiddeld iets jonger zijn, dat hangt er maar net van af. Wat we wel zeker weten is dat je met deze mensen een aantal overeenkomsten hebt, waarvan de belangrijkste is dat je dezelfde reis gekozen hebt. Je zult merken dat mensen die een rondreis met een groep door Ierland kiezen, over het algemeen wat rustiger types zijn die alles uit hun vakantie willen halen en veel interesse hebben in het zien van de belangrijkste dingen in een land.

De avonden sluiten we regelmatig af in de pub, misschien wel het belangrijkste stukje cultuur dat je in Ierland zult beleven. Maak gerust een praatje met de Ieren, je zult merken dat ze benaderbaar, sociaal en heel gezellig zijn en het helemaal niet gek vinden om met wildvreemden aan de praat te raken. Ga en geniet!Comments are closed.

Back to Top ↑