Cultuur 5 dingen die je moet zien in Australie

Published on november 3rd, 2016

0

5 dingen die je in Australië gedaan moet hebben.

Als je ‘Down Under’ gaat is er meer dan voldoende te zien. In zo’n groot land hoef je je natuurlijk geen seconde te vervelen. Daarom heb je hier een overzicht van de 5 dingen die je in Australië gezien moet hebben!

1: White Sundays

Australië heeft een ontzettend lange kust met schitterende stranden. De mooiste stranden vind je waarschijnlijk echter op de White Sundays, een eiland aan de oostkust van Australië. Wie hier een bezoek aan brengt gaat zich zeker een topdag tegemoet. Voor de avonturiers: kamperen op de White Sundays is ook mogelijk. Aan het eind van de middag vertrekken vrijwel alle toeristen, alleen de kampeerders blijven achter en hebben de complete White Sundays voor zichzelf!

2: De Blue Mountains

Blue Mountains National Park is een schitterend natuurgebied net iets buiten Sydney. Het Nationale Park staat officieel genoteerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wie een bezoek brengt aan dit Nationale Park moet zeker langs gaan bij de rotsformatie die de “Three Sisters” wordt genoemd.

3: Surfers Paradise

De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Wie van surfen houdt moet in Surfers Paradise zijn. In Surfers Paradise vindt je een schitterend strand met ideale condities voor surfers. Natuurlijk kan je op veel meer stranden prima surfen, maar Surfers Paradise is niet voor niets geliefd bij veel surfers.

4: Uluru

Tot nu toe staan er alleen maar plaatsen aan de kust op de lijst.Australië heeft echter ook een schitterend binnenland. Als je de ‘outback’ ingaat moet je zeker Uluru bezoeken. In Uluru vindt je de iconische Ayers Rock, de bekende rode heuvel midden in de outback.Uluru

5: Sydney

Sydney is een fantastisch stad waar je zeker enkele dagen door kunt brengen. Geniet van de brede straten, de gezellige mensen en de schitterende ‘shopping malls’. Natuurlijk breng je als je in Sydney bent een bezoek aan het Opera House, Harbour Bridge of ga je eens kijken in het iMax theater in Darling Harbour. Met oud-en-nieuw zie je regelmatig het vuurwerk in Sydney, maar ook op andere dagen van het jaar wordt er schitterend vuurwerk de lucht in geschoten. Als je in Sydney bent en er is een vuurwerkshow, dan is het zeker de moeite waard om even te gaan kijken! Is er geen vuurwerk bij Harbour Bridge? Mogelijk is er in Darling Harbour wel een mooie show.Comments are closed.

Back to Top ↑