Cultuur dagtochten zomer

Published on mei 3rd, 2018

0

De leukste dagtochten tijdens het zomerseizoen

Het zomerseizoen is begonnen en steeds vaker krijgen we mooie, hete en helaas ook minder goede dagen. Er zitten een paar prachtige dagen en weekenden tussen en dus willen we er op uit. Ook zijn de zomermaanden ideale gelegenheden om het schooljaar af te sluiten, er met collega’s op uit te gaan of eindelijk eens jullie lang geplande familiedag te plannen. Hier vind je de leukste dagtochten en arrangementen die voor zowel stellen en gezinnen als voor grotere groepen een aanrader zijn.

Natuur

Ben je gek op natuur? Juist dan is de zomerperiode een uitgelezen kans voor jouw voorkeuren. Uitjes en dagtochten in en rondom de natuur zijn er in verschillende varianten. Wat dacht je van een georganiseerde mix tussen Dierenpark Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug? Wanneer je dit leuk regelt kun je voor een mooi budget het dierenpark bezoeken én krijg je rondrit door de Utrechtste Heuvelrug onder leiding van een gids. Maak er gemakkelijk een arrangement van met tussentijds koffie en gebak, lunch én een driegangen diner.

Flowers everywhere!

Daarnaast is het Keukenhof een prachtige bezienswaardigheid voor toeristen, maar ook eigen inwoners. We durven te wedden dat het grootste deel van de Nederlanders het Keukenhof nog niet heeft bezocht. Toch ook een aanrader. Het is dé plek om oneindig te genieten van bloemen die volledig in bloei staan. Denk je het gauw gezien te hebben? Dat is niet nodig. Er zijn ruim 20 spectaculaire bloemenshows, inspiratietuinen en andere veelbelovende evenementen. Ook hier is een volledig arrangement van te boeken. Wanneer je geen last hebt van hooikoors, zijn ook bloesemtochten en -rondvaarten een heerlijke kickstart van het seizoen.

Cultuur en historie

Helaas zitten er in ons kikkerlandje nog altijd minder mooie dagen tussen. Deze dagen zijn een goed om door te brengen in bijvoorbeeld musea. Toch mooi weer? Gelukkig telt Nederland een aantal prachtige openlucht musea. Enkele tips zijn het Zandsculpturen-festijn, het Boerenbondsmuseum, het Bakkerijmuseum en voor de liefhebbers Borduurmuseum.

Grotere groepen

Al deze ideeën zijn voor iedereen te plannen en te bezoeken. Wanneer je met een grotere groep op pad wilt, komen er vaak wat uitdagingen bij kijken. Hoe houd je de kosten beperkt en wat is het gemakkelijkste met betrekking tot vervoer? Hiervoor zou je je eens moeten verdiepen in een busbedrijf. Er zijn namelijk busbedrijven die volledige arrangementen tegen leuke prijzen aanbieden. Op deze manier weet je waar je aan toe bent qua budget, eten en drinken én wordt je opgehaald en thuisgebracht door een luxe touringcar met chauffeur. Geniet van het seizoen!Comments are closed.

Back to Top ↑