Cultuur Schoolreisjes

Published on mei 3rd, 2018

0

De leukste schoolreisjes op een rijtje

In de ogen van leerlingen zijn schoolreisjes een belangrijk evenement. Het hele jaar wordt er naar uit gekeken en vanaf het moment dat de datum én bestemming bekend zijn, beginnen de klassen met aftellen. Toch is het lastig een leuk schoolreisje te vinden voor de gehele school. Wanneer je alleen met de kleuterklas of alleen met groep 8 op pad gaat, is de keuze gemakkelijker te maken. Wij hebben de leukste ideeën voor schoolreisjes voor je op een rijtje gezet én geven een tip met betrekking tot vervoer.

Pretparken

Met de populariteit onder leerlingen én de meest gemaakte keuzes door scholen met stip 1. Een uitje naar een pretpark is met gemak te organiseren en bieden vaak vermaak voor jong en oud. De Efteling is waarschijnlijk de meest gemaakte keuze, maar wist je dat er zo veel meer pretparken bestaan waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht? Zo doet Duinrell het ook altijd goed, zeker wanneer je dit combineert met het avontuurlijke Tikibad. Toch hoef je het niet zo grootst aan te pakken. Verdiep je eens in Bobbejaanland, Recreatieoord Binnenmaas of Mega Speel- en Toverstad. Minder massaal dan de efteling, maar niet meer weg te denken uit de herinneringen van de kinderen.

Actie

Juist vandaag de dag met hangende en luierende kinderen zijn actie-uitjes ideaal voor een schoolreisje. Voor jongere kinderen is Speeldernis bijvoorbeeld hartstikke gaaf. Wanneer je op zoek bent naar een ultieme plek voor avontuur en spanning, is “The Maxx” een goed idee. Dit is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5 en biedt jumpen, lasergamen en glowgolf in één. Speciaal voor scholen bieden ze een leuk arrangement met een mix van deze activiteiten inclusief eten en drinken. Klaar is Kees!

Leerzame uitjes

Eigenlijk zijn alle uitjes voor kinderen leerzaam. Ze leren elkaar kennen, leren een nieuwe omgeving kennen en komen voor nieuwe situaties en uitdagingen te staan. Toch zijn er uitjes die hier nog iets meer gebruik van maken. Je hoeft hier echt niet per se voor naar het museum. Wat dacht je van Artis, Science Centre Delft of een middagje Schiphol Behind the Scenes? Best kans dat alle leerlingen hierna piloot of steward(ess) willen worden.

Maak een keuze en ga op pad

Kortom, de keuze is reuze en de mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk is de keuze erg afhankelijk van het aantal en de samentelling van de leerlingen. Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en zorg voor handig vervoer. Er zijn verschillende busbedrijven die een touringcar bieden voor leerlingenvervoer. Op deze manier ga je onbezorgd, comfortabel en goed voorbereid de weg op. Het enige wat jullie hoeven te doen, is de kinderen in de gaten houden en genieten!

 Comments are closed.

Back to Top ↑