Entertainment Schermafbeelding 2017-01-27 om 08.34.19

Published on januari 27th, 2017

0

Populairste dierentuinen en waarom je er hoognodig naartoe moet

Op Dierentuinkorting.nl is de uitslag bekend van drie dierentuinen die je niet wilt missen. Wat opvalt is dat ze alle zes hun eigen specialisatie hebben, en daarom goed zijn in het aantrekken van een heel eigen publiek. Graag laten we zien hoe deze dierentuinen een grote naam hebben gekregen in Nederland. En vooral: wat de reden is dat je er naartoe moet, ondanks dat je dacht dat je alles had gezien van deze plekken. Alvast een tipje van de sluiter: als je de afgelopen vijf jaar niet op bezoek bent geweest bij een van deze wildlands of dierenparken, dan wordt het de hoogste tijd, aangezien er heel veel veranderd is. Niet alleen als het gaat om gebouwen, locaties en faciliteiten; ook de dierensoorten en de terreinen lijken niet meer op wat je gewend bent. Daarbovenop: met een goede korting op dierentuinen heb je al meteen een goede reden om langs te gaan.

Dieren die je stom zitten aan te gapen vanachter tralies in een redelijk krappe behuizing, dat zul je niet snel meer aantreffen in Nederlandse dierenparken en wildlands. Dat is maar goed ook, want de tijd is voorbij dat we dieren te kijk zetten op een dier-onvriendelijke manier. Het biedt overigens ook kansen, zo bewijzen de dierenparken in Nederland. Was Burgers’ een van de eerste die de leefomgeving van dieren wilde nabootsen, tegenwoordig doen ze het eigenlijk allemaal. Dat is ook wel zo interessant voor de bezoekers.

Wildland Adventure Zoo Emmen
Hele andere naam, voor het oude Dierenpark Emmen. En nogal wat veranderingen. De oude dierentuin is helemaal weg en op een andere plek, kun je de natuur en de wilde dieren beleven als een spannende reis door leefwerelden. Totaal andere plaatje en de moeite waard.

Blijdorp Rotterdam
Ook in Rotterdam zitten ze niet stil. Een van de laatste wapenfeiten is een betoverende vlindertuin, waar de prachtigste vlinders in alle kleuren gewoon rondvliegen. Ook Blijdorp heeft zijn onderwaterwereld, met verrassende bewoners. Daarnaast komen de dieren juist in Blijdorp lekker dichtbij. De prairiehondjes laten zich met een beetje geluk zelfs aaien.

Artis
De oudste dierentuin van ons land heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1839. En ondanks de beperkte ruimte, is er genoeg te zien en te doen. Wat te denken van het nachtdierenhuis, een planetarium en een koraalrif. Verder is er een insectarium bij, een savannelandschap en een wolvenbos. Het aantal bezoekers aan de dierentuin zit weer flink in de lift en dat is niet gek, met zoveel moois dat de natuur te bieden heeft.Comments are closed.

Back to Top ↑