Entertainment Succes

Published on augustus 6th, 2015

0

Mensen die faalden, doorzetten en succes hadden

 

Soms zit het niet altijd mee. Bij tegenslag is het echter goed om de moed niet te laten varen, maar om door te zetten. Onze geschiedenis zit vol met mensen die tegenslag hadden, maar toch veel bereikt hebben. Hun ideeën en hun uitvindingen gebruiken we soms nog iedere dag. Daarom hier een lijst met namen van mensen die aanvankelijk geen succes hadden met hun ideeën, maar later toch heel beroemd of bekend werden.

Thomas Edison: uitvinder van de gloeilamp

Een leraar van Thomas Edison zei eens dat Thomas te stom was om maar iets te lerenDoorzetten levert succes op. Dit demotiveerde hem echter niet en hij stopte ook niet met leren. Integendeel, hij ging door en ontwikkelde technieken die we nog iedere dag gebruiken. We kennen Thomas Edison als uitvinder van de gloeilamp en de grondlegger van de videocamera. Ook deze successen kwamen niet vanzelf aanwaaien, Thomas Edison heeft misschien wel 10.000 gloeilampen ontwikkeld die het niet deden, totdat hij er 1 had die wel werkte!

Winston Churchill: geen groot licht op school, toch een briljant politicus

Winston Churchill is een van de belangrijkste Engelse politici aller tijden geweest. Van hem is de beroemde quote afkomstig: “Het beste argument tegen de democratie is een gesprek van 5 minuten met de gemiddelde kiezer.” Een nogal neerbuigende opmerking, zeker als je bedenkt dat Winston Churchill zelf ook niet al te best presteerde op school. Hij is een keer op de lagere school blijven zitten, werd bij zijn vervolgstudie in de allerlaagste klas geplaatst en moest twee keer examen doen voordat hij werd toegelaten op de Militaire Academie. Toch is hij uitgegroeid tot een van de grootste politici aller tijden.

Bill Gates: van niets naar ontzettende rijkdom

Bill Gates is een van de rijkste mensen op aarde. Maar ook hij heeft niet de standaard route gevolgd. Aanvankelijk was Bill Gates een keurige student op Harvard, maar hij maakte zijn opleiding niet af. Na het stoppen met zijn opleiding begon hij samen met een vriend een klein bedrijfje Traf-O-Data. Waarschijnlijk heb je nog nooit van dat bedrijf gehoord. Dat kan goed kloppen, want het bedrijf werd ook een mislukking. Na deze mislukking richtte Bill Gates echter het bedrijf Microsoft op wat hem tot een van de rijkste mensen op aarde heeft gemaakt.

Een groot natuurkundige: Albert Einstein 

De manier van denken die veel natuurkundigen nu gebruiken is te danken aan Albert Einstein. Albert Einstein heeft een aantal belangrijke natuurkundige wetten ontdekt, zoals E=MC2, of theorieën ontworpen, bijvoorbeeld de relativiteitstheorie. Baanbrekend werk waarvoor hij de nobelprijs heeft gewonnen, maar wat je aanvankelijk niet van hem zou zeggen. Sterker nog, mensen dachten dat Albert een geestelijke beperking had. Tot op zijn vierde jaar kon hij niet praten en lezen kon hij niet tot op zijn zevende. Ook werd hij geweigerd op de technische school in Zurich. In de avonduren werkte hij echter zijn ideeën uit, en werd zo een groot natuurkundige.Comments are closed.

Back to Top ↑