Entertainment 640px-13-06-07_RaR_Fujinon_film_camera

Published on augustus 13th, 2015

0

Regisseurs die hun eigen films slecht vonden

Als regisseur in Holywood werk je soms jaren aan een film. Je verzamelt budget, werkt met goede acteurs, denkt de shots uit, begeleid de opnamen en bent betrokken bij de montage. Het is niet overdreven om te stellen dat een film als het ware een kind van je kan worden. Toch zijn er voldoende regisseurs te vinden die hun films niet alleen slecht vonden, maar hun eigen werk ook gewoon echt diep triest vonden. Hier zie je een overzicht van deze films. Soms komt dit omdat regisseurs perfectionisten zijn en het bijna nooit goed vinden, soms komt het omdat productiemaatschappijen niet genoeg tijd of geld beschikbaar stellen, het produceren van films kan namelijk veel geld kosten, kijk voor een overzicht van de duurste films eens hier. En soms kan een film gewoon niet zo uitpakken zoals de regisseur het zich had voorgesteld. Hieronder een overzicht van films waarvan de regisseurs vonden dat het geen goede film was.

Tony Kaye | American History

Ton Kaye is typisch zo’n regisseur waarbij alleen het beste goed genoeg is. Nadat hij de opnamen voor zijnFilm volgens regisseur slecht films had gemaakt werd de film gemonteerd. De eerste montage was ongeveer 107 minuten. Kaye vond de film te lang en vroeg aan de producent 8 weken extra tijd om de film opnieuw te editen. Hij maakte er een korter verhaal van, van ongeveer 90 minuten.

De productiemaatschappij zag toch liever de lange versie en bracht deze uit. Kaye was buiten zichzelf van woede en liet publiekelijk weten dat hij zijn eigen film een slechte film vond. Overigens is het grote publiek het hier niet helemaal mee eens. De film wordt op IMDB met een 8.7 gewaardeerd.

David Lynch | Dune 

David Lynch was aansvankelijk wel te spreken over het project wat hij ging verfilmen. Toen hij echter bezig was met het project ontdekte hij dat het helemaal niet mogelijk was om dit verhaal goed in beeld te brengen, of in ieder geval dat het hem niet ging lukken. Langzaam groeide hij van het project af. Er zijn inmiddels verschillende versies van de film in omloop. In de ene versie staat dat de naam van de regisseur David Lynch is, in de andere versie staat de naam Alan Smithee, een naam die gebruikt wordt voor regisseurs die niet met hun eigen film in verband gebracht willen worden.

Dennis Hopper | Catchfire 

Bij de film Catchfire van Dennis Hopper gebeurde ongeveer hetzelfde als bij American History X. De producent van de film was niet tevreden met de montage zoals die door Dennis hopper was aangeleverd en monteerde de film opnieuw, zonder dat Dennis hier toestemming voor gaf. Dennis was woedend en in de aftiteling werd ook de naam Alan Smithee genoemd als regisseur.

 

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑