Geen categorie Schermafbeelding 2016-05-25 om 12.13.39

Published on mei 25th, 2016

0

Ga deze zomer de strijd aan met vergeeld gras

Het is zomer, je bent vrij en het is warm. Het heeft dagen niet geregend en het is zeer warm buiten. Je wilt net gaan genieten van het heerlijke weer, maar als je naar buiten kijkt zie je dat je de laatste tijd telkens bent vergeten de planten water te geven. Behalve de planten die er totaal verwelkt uitzien, wordt het gras ook steeds geler. Herken je dat?

Met kunstgras kun je deze twee problemen in één keer oplossen. Je hoeft niet meer te maaien want het groeit niet en sproeien is ook verleden tijd want kunstgras gaat niet door. Tegenwoordig wordt het zo gemaakt dat het net echt lijkt. Je kunt behalve de punten die hiervoor genoemd worden amper merken dat het kunstgras is. Op deze manier krijg je nooit het probleem dat je plan wordt onderbroken door vergeeld gras. Er zijn veel plekken waar je kunstgras kunt kopen, dus moeilijk kan het niet zijn!

Nu is het zo dat het vaak regent in Nederland, maar in de zomer komt het regelmatig voor dat er meer dan een week geen regen valt. Als dat gebeurt moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn! Behalve kunstgras zijn er nog meer oplossingen voor het verwelken van planten en gras in de droogte van de zomer. Eén van deze oplossingen is een beregeningsinstallatie. Dit is een systeem dat je installeert of laat installeren in je tuin zodat je daarna enkel en alleen nog de kraan aan hoeft te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om het zo te installeren dat het automatisch gaat.

Het probleem van het lange gras is heel makkelijk op te lossen zonder dat je telkens het hele veld moet maaien. Je ziet ze tegenwoordig ook in steeds meer huishoudens verschijnen: de robotmaaier. Een heel handig systeem dat makkelijk te installeren is. Het enige wat jij hoeft te doen is het veld dat hij moet maaien uit te zetten. Dit kun je zo doen dat hij om je mooie bloemenperkjes heen gaat. Hij maait het gehele grasveld en als hij klaar is gaat hij weer terug naar zijn oplader.

Met deze drie manieren kan het haast niet anders dan dat je tuin mooi blijft! En dat zonder dat het veel energie kost.Comments are closed.

Back to Top ↑