Geen categorie Schermafbeelding 2016-03-22 om 09.04.05

Published on maart 22nd, 2016

0

Rechten van een huurder

Het belangrijkste recht van een huurder is het recht op woongenot, hiervoor betaal je ook maandelijkse kosten zoals de huur en servicekosten. Het houdt in dat dat de woning geschikt is om in te wonen en dat je er toegang tot hebt. De gebreken aan de woning moeten worden hersteld en als er sprake is van overlast moet dit ook worden beëindigd.

Huurrecht advocaten

De gebreken van de woning vallen onder alle beperkingen van het woongenot die de huurder niet zelf hoeft te betalen. De verhuurder is verplicht om de gebreken te verhelpen, dit geldt alleen als de huurder niet zelf aansprakelijk is hiervoor. Een huurder is zelf aansprakelijk voor de gebreken als dit is gebeurt doordat hij zich niet heeft gehouden aan de verplichtingen die in de huurovereenkomst staan. Als de schade is aangericht door de huurder zelf moet hij het ook zelf verhelpen en bekostigen. Bij brandschade is het weer een ander verhaal, hierbij moet de huurder bewijzen dat de brand niet is veroorzaakt door een fout van hem, als hij dit kan bewijzen dan zijn de kosten voor de verhuurder. Maar als de verhuurder kan aantonen dat de fout bij de huurder ligt dan zijn de kosten gewoon voor de huurder zelf. Huurrecht advocaten spelen dus een belangrijke rol op het gebied van huurrecht.

De inhoud van een huurcontract

In een huurcontract staat onder andere wie de huurder is, wie de verhuurder is, de huurprijs, hoogte van de borg, het adres en een korte omschrijving van het huurhuis, de datum van ingang van het huurcontract, het tijdstip en de wijze waarop betaald wordt, datum waarop jaarlijks de huur wordt verhoogd, de afspraken over de onderhoudsverplichtingen, de huisregels en een handtekening van de huurder en de verhuurder. Dit staat dus allemaal in een huurcontract voor een zelfstandige woning. Als het gaat om een onzelfstandige woonruimte of kamer komen er nog wel andere afspraken bij kijken.

 Comments are closed.

Back to Top ↑