Geen categorie Schermafbeelding 2016-07-29 om 09.57.02

Published on juli 29th, 2016

0

Verhoor bij de politie

Bent u van plan om een verhoor af te leggen bij de politie of bent u uitgenodigd voor een verhoor? Dan moet u rekening houden met tal van zaken. Zo heeft u te allen tijde recht op een advocaat, moet u rekening houden met de druk die erbij komt kijken en moet u weten wat uw rechten zijn. Wij zullen u een aantal adviezen geven rondom het bijwonen van een verhoor, zodat u weet waar u aan toe bent en waar u op moet letten.

Recht op een advocaat

Iedereen in Nederland heeft het recht op een advocaat. Wanneer de politie u meeneemt voor een verhoor kunt u er ook voor kiezen om niks te zeggen tot u met uw advocaat bepaalde zaken heeft besproken. Heeft u een advocaat nodig voor een zaak? Dan kunt u altijd een pro deo advocaat in Amsterdam in de arm nemen. Deze verlenen u een gratis dienstverlening en zorgen ervoor dat u op de best mogelijke manier wordt behandeld.

Dreigementen

Bij een verhoor zult u vaak merken dat de agenten die het verhoor houden u proberen te misleiden met dreigementen. Zij zullen zeggen dat u een langer voorarrest zal hebben wanneer u de ‘waarheid’ niet verteld. Dit is in de meeste gevallen onjuist en daarom is het ook verstandig om een goede advocaat in te schakelen. Hij/zij kan u een goede indicatie geven van het mogelijk verlengen van uw voorarrest.

Gaan de dreigementen en de houding van de agenten aanzienlijk in het negatieve? Dan raden wij u aan om het verhoor te stoppen in u uzelf te beroepen op het zwijgrecht. Op deze manier gaat een verhoor niet werken en dan kunt u beter op een ander moment het verhoor ondergaan. Door deze grote druk kunt u natuurlijk ook gaan twijfelen over zaken en dit kan alleen maar negatief voor u uitpakken.Comments are closed.

Back to Top ↑