Geen categorie Schermafbeelding 2016-07-29 om 10.04.47

Published on juli 29th, 2016

0

Tips om hoge kosten te voorkomen bij een APK

Voor veel mensen is het vaak een dure grap als ze hun auto gaan laten keuren. De kosten om je auto door de keuring heen te laten komen, zijn afhankelijk van het aantal dingen die er gerepareerd of verholpen moeten worden. Voor zo een keuring moet de auto voldoen aan bepaalde eisen en als deze hier niet aan voldoet wordt de auto afgekeurd. Zodra de auto weer voldoet aan alle eisen, is de auto gekeurd en mag je weer met de auto de weg op.

Preventief onderhoud

Het is erg belangrijk om je auto preventief en regelmatig te onderhouden. Je krijgt vaak autopech op het verkeerde moment, daarom is het belangrijk om je auto regelmatig onderhoud uit te laten voeren zo heb je een betrouwbare en bedrijfszekere auto. Als je eenmaal schade hebt aan je auto of autopech hebt kunnen de kosten erg hoog oplopen voor de reparatie daarvan. Om dit te voorkomen moet je je auto dus regelmatig (laten) controleren zodat eventuele problemen en hoge kosten voorkomen kunnen worden.

De auto zelf controleren

Vloeistoffen in je auto kun je gemakkelijk zelf controleren en bijvullen, zoals koelvloeistof, motorolie en ruitenwisservloeistof. Vooral koelvloeistof en motorolie zijn erg belangrijk om altijd op peil te houden, je auto kan namelijk veel schade oplopen als er te weinig koelvloeistof of motorolie inzit. Daarnaast bespaar je met het zelf bijvullen van de vloeistoffen ook geld, je hoeft de monteur hier dan namelijk geen geld voor te betalen. Ook de ruitenwissers en de banden kun je het beste zelf controleren en aanschaffen als je nieuwe nodig hebt, via een monteur ben je anders duurder uit. Het is verstandig om je auto voordat je deze naar de monteur brengt voor een APK keuring zelf te controleren, dit kan je doen door even rond je auto te lopen en te kijken op welke punten er worden gelet bij een APK keuring.

Laat je APK doen door een bedrijf met een keurmerk

Er zijn veel bedrijven die APK keuringen aanbieden voor weinig geld, maar de kosten kunnen hier vaak erg hoog oplopen. De monteurs frauderen vaak met de auto of zoeken mankementen en laten je hier dan veel geld voor betalen. Als je je auto laat keuren door een bedrijf met een keurmerk voorkom je dat er gefraudeerd wordt met je auto en dat je onnodig veel geld kwijt bent aan je auto.Comments are closed.

Back to Top ↑