Shops cartridges-828195_1920

Published on juni 12th, 2019

0

Hoe lang kan je een cartridge voor de printer bewaren?

Inktcartridges. Ze komen in alle kleuren, maten en merken. Van HP-cartridges tot Epson. Van Canon tot Brother. Dit zijn de meest bekende merken inktcartridges die je tegenkomt. Het zijn ook de degelijkste merken als het op inktcartridges aankomt. Je kan ook allerlei onbekende merken kopen maar deze drogen sneller uit en doen niet veel voor de kwaliteit van je prints. Maar hoe zit het met de houdbaarheid van de inktcartridges? Hoe lang kan je een inktcartridge bewaren? Aangezien het prijzige onderdelen zijn voor je printer vraag je je dat vast af. Voor deze blog hebben we alvast een tip voor je. Wij hebben onze cartridges besteld bij inktentonervoordeel.nl Nette prijzen en veelal voordeliger dan de concurrent. Het leven is al duur genoeg vind je niet.

Ongeopende inktcartridges en houdbaarheidsdatums

Voor het gemak heb ik een aantal cartridges besteld bij inktentonervoordeel.nl voor je. Van de merken Canon, Brother, Epson en HP-cartridges. En wat je meteen ziet is dat er een houdbaarheidsdatum op de inktcartridges staat. Dit wordt ingelezen door je printer. Veelal met moderne printers krijg je een waarschuwing te zien als je de datum bijna hebt bereikt.
Je kan de cartridges in principe tot over de houdbaarheidsdatum gebruiken. De houdbaarheidsdatum is een “garantie tot” datum. Gemiddeld genomen kan je een ongeopende inktcartridge 24 maanden goed houden. Mits bewaard op een donkere koele plek. Zon zorgt ervoor dat de inktcartridges sneller uitdrogen en verkort de levensduur. Wil je het beste uit je inktcartridges halen sla je ongebruikte inktcartridges dan op deze manier op.

Geopende inktcartridges

Van de bekende merken Canon, Brother, Epson, en de HP-inktcartridges kan je veelal zeker zijn van een degelijke houdbaarheidsdatum. Toch ook omdat het de voornaamste merken zijn als het op inktcartridges aankomt. Dus als je dan je cartridge in gebruik genomen hebt hoe lang kan je die dan bewaren? Gemiddeld genomen onder de ideale omstandigheden zijn inktcartridges die je in gebruik hebt 18 maanden goed te houden. Ideale omstandigheden variëren waar je printer staat en of je de ongeopende goed hebt opgeslagen. Een goed begin is het halve werk namelijk.
Voor een degelijke houdbaarheid kan je er het beste voor zorgen dat je printer niet vol in de zon staat. Op een wat koelere droge plek in je huis. Hetzelfde principe dus als de ongeopende inktcartridges. Een kleine tip die we je meegeven. Als je de printer weinig in gebruik hebt print dan zo nu en dan een proefpagina in kleur. Zodat je geen verstopping of uitdrogingen in je cartridge krijgt. Goed voor het behoud van je printer en je inktcartridges.

Conclusie

Bij goed gebruik en een degelijke opslag gaan je inktcartridges ongeopend een goede 24 maanden mee. Sla ze dus op op een koelde, donkere plek in je huis. En voorkom uitdroging en verkorting van de levensduur. Geopende inktcartridges gaan gemiddeld 18 maanden mee bij optimale omstandigheden. Doe jezelf op voorhand een plezier en bestel je inktcartridges net wat voordeliger bij inktentonervoordeel.nl.
Veel (print) plezier!Comments are closed.

Back to Top ↑